Ελλάδα – Ιαπωνία: Ένας πρόωρος… τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ είναι τώρα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα της πρεμιέρας με 3-0 από την Κολομβία, καλείται να ανασυνταχθεί και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στον "τελικό" με την Ιαπωνία (Παρασκεύη 20/6 - 1.00 π.μ).

H Ελλάδα πρέπει να βρει την χαμένη της ψυχολογία η οποία την οδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, να αφήσει εκτός γηπέδου τις όποιες κόντρες ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και να κάνει περήφανους όλους όσους πιστεύουν σε αυτή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ιαπωνία είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, ωστόσο όπως είδαμε και στον πρώτο της αγώνα απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, έχει τα τρωτά της σημεία. Τα στημένα, ο χώρος του κέντρου αλλά και ένας πιο σκληρός τρόπος παιχνιδιού, ίσως είναι το... κλειδί της επιτυχίας για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

H πιθανή ενδεκάδα του Σάντος:
Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Ορέστης Καρνέζης, ωστόσο η πρώτη αλλαγή αναμένεται να γίνει στο χώρο της άμυνας. Η κακή εμφάνιση του Χολέμπας είναι πολύ πιθανό να τον φέρει στον πάγκο με τον Βασίλη Τοροσίδη να μεταφέρεται στα αριστερά της άμυνας και τον Λουκά Βύντρα να αγωνίζεται στο δεξί άκρο.

Από το κέντρο, δύσκολα θα υπάρξει κάποια αλλαγή με τους Κώστα Κατσουράνη, Γιάννη Μανιάτη και Παναγιώτη Κονέ να παραμένουν στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση θα υπάρξει η νέα διαφοροποίηση.

Η κακή κατάσταση των Φάνη Γκέκα και Κώστα Μήτρογλου, προβληματίζει αρκετά τον Φερνάντο Σάντος. Παρόλα αυτά, ο επιθετικός της Φούλαμ αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα απέναντι στους Ιάπωνες. Στα άκρα θα διατηρηθεί ο Γιώργος Σαμαράς, ωστόσο στην άλλη πλευρά, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή με τον Γιάννη Φετφατζίδη να διεκδικεί θέση βασικού.

Οι δηλώσεις των παικτών μας λίγο πριν τη σέντρα...

f11dfdb17de50588278030e7a7a8d128 L

Κονέ: «Το θέμα για εμάς ήταν τρία – τέσσερα λάθη στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα με την Ιαπωνία».

81ab493ed6b587a8d17f22ea71f423e6 L

Παπασταθόπουλος: «Θέλουμε αύριο

 να γράψουμε ιστορία. Σε αυτό στηρίζουμε το παιχνίδι μας. Αύριο θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό έχουν οι παίκτες στο μυαλό τους. Έχουμε έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο που θέλει τη νίκη όπως και εμείς. Η ομάδα θα κατέβει με τον ίδιο στόχο με εμάς. Θα δούμε ποιος θα παίξει. Αυτό δεν έχει σημασία».

0137ce90c06abc53697337ee7cb2c67e L

Τοροσίδης: «Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε παίξει σε έδρες χωρίς κόσμο. Έχουμε παίξει κόντρα σε 13.000, σε 23.000 και σε 103.000. Με την ελληνική ψυχή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Να ξεχάσουμε όλα».

Ο Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα. Ο 38χρονος ρέφερι από το Ελ Σαλβαδόρ «σφύριξε» την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει μετάσχει και σε άλλες διοργανώσεις της FIFA, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του 2013 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων του 2011.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γουίλιαμ Τόρες και Χουάν Ζούμπα, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Νόρμπερτ Χαουάτα από την Ταϊτή.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Δείτε φωτογραφίες από την τελευταία προπόνηση της Ελλάδας πριν από το παιχνίδι με την Ιαπωνία:






Πηγή: newsbomb.gr