ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ: Φιλικό τουρνουά για καλό σκοπό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φιλανθρωπικό τουρνουά διεξήχθη στα γήπεδα του Αleofc επί της οδού Ορφέως 201 στο Αιγάλεω την 8η Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 π.μ.. Η πρωτοβουλία ανήκε στον προπονητή της Εθνικής ακρωτηριασμένων, που βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους της Σχεδίας αλλά και αυτούς του τεχνικού επιτελείου των σχολών του δικτύου του Ολυμπιακού σε Αιγάλεω και Πετρούπολη με κύριο εκπρόσωπο τους τον κο Τάσο Λαζάρου. Ο βασικός στόχος ήταν η συγκέντρωση τροφίμων και ιματισμού για τους άστεγους, όπου επιτεύχθηκε, αφού μεγάλος όγκος προμηθειών συγκεντρώθηκε και διαμοιράστηκε στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Σχεδία. Την συγκέντρωση τροφίμων και ιματισμού ενίσχυσαν επιπροσθέτως τα μέλη της φιλανθρωπικής ομάδος ΑΛΕΞ.

 Στα φιλικά έλαβαν μέρος η εθνική ομάδα ακρωτηριασμένων, η εθνική ομάδα αστέγων και οι προπονητές των σχολών του Ολυμπιακού σε Αιγάλεω και Πετρούπολη. Η κάθε ομάδα πέτυχε από μια νίκη, αλλά τα αποτελέσματα των αγώνων πέρασαν σε δεύτερη μοίρα καθώς αυτό που είχε σημασία ήταν το γκολ στην φτώχεια και στον ρατσισμό. Για την ομάδα της εθνικής ακρωτηριασμένων έλαβαν μέρος οι: Α. Θεοδωρίδης, Β. Τουμαράς, Γ. Λαζαρίδης, Τ. Τσίγκας, Β. Μπακογιάννης, Π. Τσίκουρας, Γ. Βασιάδης και Δ. Αγριανίτης. Για την επίλεκτη ομάδα προπονητών του δικτύου ακαδημιών του Ολυμπιακού έλαβαν μέρος οι: Τ. Λαζάρου, Γ. Φελλάς, Β. Δρούζας, Γ. Δούρδουμας, Γ. Νικολαϊδης, Χ. Μπίτζας, Δ. Παπαναστάσης, Κ. Κατσαρός, Χ. Παλλίδης, Γ. Ζαγοριανός, Γ. Τσιλιμάντος και Γιάννης Τσιλιμάντος. Τέλος για την εθνική αστέγων έλαβαν μέρος οι: Χ. Ντάρλας, Α. Καϊφας, Φ. Χαμάμα, Α. Ιμπραϊμ, Μπρίζ, Μάριος και Θ. Βονιτσάνος.

Ταυτόχρονα η εθνική ομάδα ακρωτηριασμένων, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγιών για να καλύψει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, παρουσίασε τον καινούργιο βοηθό προπονητή και ψυχολόγο Δημήτρη Πετρούνια καθώς και τον καινούργιο φυσικοθεραπευτή Χριστόδουλο Ξιουρή, οι οποίοι δέχτηκαν να βοηθήσουν την προσπάθεια της εθνικής ακρωτηριασμένων αφιλοκερδώς. Ο προπονητής της εθνικής ακρωτηριασμένων ανακοίνωσε ως πρώτο αρχηγό τον επιθετικογενή παίκτη Δημήτρη Αγριανίτη και ως υπαρχηγό τον αμυντικογενή παίκτη της εθνικής Τάσο Τσίγκα. Τα φιλικά αυτά πέραν του απώτερου κοινωνικού σκοπού αποτέλεσαν και πρόβα τζενεραλε της εθνικής ακρωτηριασμένων για το Διεθνές Φιλικό Κύπελλο στην Βαρσοβία της Πολωνίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο προπονητής της εθνικής ακρωτηριασμένων Γ. Ιορδανίδης προέβη στις εξής δηλώσεις:

Κατά αρχάς να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλο το κόσμο. Εν συνεχεία να ευχαριστήσω τις εκατέρωθεν εμπλεκόμενες πλευρές που συνετέλεσαν έτσι ώστε να διεξαχθεί επιτυχώς το φιλανθρωπικό τουρνουα. Επιπλέον να εκφράσω την έκδηλη χαρά μου για την συμμετοχή της ομάδος μου σε αυτή τη πρωτοβουλία και να τονίσω την αναγκαιότητα αλλά και σημασία τέτοιων ενεργειών σε μια κοινωνία που κατακερματίζεται καθημερινά. Ο αθλητισμός είναι η καρδιά μιας κοινωνίας και αντανακλάται στη κοινωνία. Η κοινωνία είναι ένας αυτόνομος οργανισμός όπως είναι και το ανθρώπινο σώμα, αν δεν λειτουργεί κάποιο ζωτικό όργανο το σώμα πεθαίνει, έτσι ακριβώς πεθαίνει και η κοινωνία αν δεν έχει υγιή αθλητισμό. Σήμερα βρισκόμαστε στη κοιτίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχουν όρια ή ηθικοί φραγμοί στο ποδόσφαιρο που να τοποθετούν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στο περιθώριο. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους, διότι υπάρχει ελπίδα και πηγάζει από τα θεμέλια της ίδιας της κοινωνίας και κυρίως των ανθρώπων που προάγουν τον αθλητισμό μέσω του εὖ ἀγωνίζεσθαι αλλά κυρίως του εὖ ζῆν. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας στηρίζουν και να ζητήσω την αμέριστη υποστήριξη του φίλαθλου κοινού, εύχομαι καλή χρονιά, ευτυχισμένο το νέο έτος με ευημερία, υπομονή και επιμμονή, ευχαριστώ.

Από τη μεριά του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδος Άρης Μαυρόπουλος δήλωσε: Είναι τιμή μας που συμμετείχαμε σε αυτό το τουρνουα, στο οποίο εκτός από αγωνιστικές εμπειρίες, αποκτήσαμε κοινωνική ευσυνειδησία και προωθήσαμε την ένταξη όλων των κοινωνικών ομάδων μέσω του αθλητισμού. Η εθνική μας βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ τα άλματα της ομάδας ειναι μεγάλα και διαρκή. Ευελπιστούμε ότι με την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών μας και όλων των εμπλεκόμενων εθελοντών μέσω χορηγιών, θα πετύχουμε τους διεθνείς στόχους που έχουμε θέσει.

 

 

Υγ : Για την ιστορία ο πρώτος αγώνας έληξε 5-2 υπέρ της εθνικής αστέγων, η οποία αγωνίστηκε εναντίον της επίλεκτης ομάδος προπονητών των σχολών του Ολυμπιακού σε Αιγάλεω και Πετρούπολη, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών και σε γήπεδο διαστάσεων 9 επί 9 με τον Τάσο Λαζάρου και τον Βασίλη Δρούζα του Ολυμπιακού να συμμετέχουν στην ομάδα των αστέγων ώστε να επιτευχθεί ισαριθμία. Σειρά πήρε η φιλική νίκη με 4-0 της εθνικής ακρωτηριασμένων επί της αντίστοιχης των αστέγων, σε αγώνα δύο ημιχρόνων των 10 λεπτών το καθένα και σε γήπεδο διαστάσεων 5 επί 5. Η ημέρα τελείωσε με την αναμέτρηση της επίλεκτης ομάδος προπονητών των σχολών του Ολυμπιακού σε Αιγάλεω και Πετρούπολη, η οποία σε δύο ημίχρονα των 10 λεπτών το καθένα και σε γήπεδο διαστάσεων 5 επί 5 κατάφερε να λυγίσει με 2-1 την εθνική ομάδα ακρωτηριασμένων.