Ευαγγελία Σίσκου: Η 11χρονη στην κορυφή του κόσμου – Η συγκινητική στιγμή του εθνικού ύμνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ελληνικό θρίαμβο ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide, στα πλαίσια του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Μετά από ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, η Ευαγγελία Σίσκου εξασφάλισε την 1η θέση στην κατηγορία της G13. Η Ευαγγελία είναι 11 ετών, μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού.

Το σχολείο της είναι η Αδαμάντιος Σχολή στην Θεσσαλονίκη και σύλλογος της, ο ΑΜΟ Γαλαξίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, η πρώτη επαφή της Ευαγγελίας Σίσκου με το σκάκι ήταν σε ηλικία τεσσάρων ετών, και τώρα κατάφερε να να γίνει Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Χάρη σε εκείνη ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε δυνατά και γέμισε με περηφάνια τους γονείς αλλά και όλους εμάς -αφού ανέβασε την Ελλάδα με τις επιδόσεις της στο υψηλότερο βάθρο.

Το πρωτάθλημα, στο οποίο η Ευαγγελία Σίσκου κέρδισε την πρώτη θέση, ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου “Ιππότης Ρόδου” με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).