Στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου – «Όχι» από την αστυνομία Κύπρου στη διεξαγωγή στη Λευκωσία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Μπλόκο» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Κύπρο έστησε η κυπριακή Αστυνομία. Μπορεί η ΕΠΟ να ανακοίνωσε πως το ματς ανάμεσα στους νικητές των ζευγαριών Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Λαμία θα διεξαχθεί στη Μεγαλόνησο και το «ΓΣΠ», ωστόσο, οι αρχές της χώρας αρνούνται να συναινέσουν στην τέλεση του αγώνα λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το πρώτο και βασικό είναι πως αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του, καθώς στις 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών δηλαδή, δεν γίνεται να διεξαχθεί παιχνίδι τέτοιας σημασίας στην χώρα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το γήπεδο του τελικού, αύριο η Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή στον Δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ζητώντας του να γίνει η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό.

Αν υπάρξει εκ νέου αρνητική απάντηση, τότε η ΕΠΟ θα έρθει σε επαφή με τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι δεν μπορεί να απαντήσει θετικά, στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο.

Το ζήτημα απασχόλησε έντονα τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκαν επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής συνάντησης. Οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην Αστυνομία, να μην συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομίας Κύπρου, λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».