Πρωταθλητής Ελλάδος στο Σκάκι ο Φυσιολάτρης Νίκαιας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


1η θέση για την Ομάδα της Νίκαιας και 4η θέση σε ισοβαθμία με τον 3ο για τον Πειραϊκό στο 49ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη

Σε πρωταγωνιστή των σκακιστικών δρώμενων της χώρας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ο ευρύτερος Πειραιάς.

Μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδος!

Μετά την πρόσφατη άκρως επιτυχημένη παρουσία της χώρας μας στην σκακιστική Ολυμπιάδα, πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 49ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής στη Θεσσαλονίκη.

Στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής συμμετείχαν 33 ομάδες ενώ ακολουθεί η τελική κατάταξη στις 10 πρώτες θέσεις:

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης (η πόλη που κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα) όσο και ο Πρόεδρος της ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) Στάθης Ευσταθόπουλος, είναι απόφοιτοι της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά και ενεργά μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων, στον οποίο ο κ. Ευσταθόπουλος κατέχει και τη θέση του Προέδρου επίσης.

Δείτε την ανάρτηση του Πειραιώτη Προέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Στάθη Ευσταθόπουλου:

Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία
49ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής

Ο «Φυσιολάτρης» Πρωταθλητής Ελλάδος!

Εδώ https://www.chessfed.gr/archives/11219 μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου του τελευταίου γύρου, το οποίο επιμελούνταν καθημερινά ο ταμίας της Ομοσπονδίας Σπύρος Ιλαντζής Spiros Ilan, και τον ευχαριστούμε γι αυτό.
Ήμουν παρών τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη των αγώνων, μαζί με τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Georgios Makropoulos. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με άριστες αγωνιστικές συνθήκες, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που σήκωσαν το βάρος της διοργάνωσης στο πρόσωπο του Δ/ντή αγώνων Avgerinos-Spiros Giakoustidis. και του Στέλιου Λαγογιάννη και Παναγιώτης Παλαιοχωρινός, αλλά και στους διαιτητές για την άψογη ολοκλήρωση των αγώνων στα πρόσωπα των Στέλιου Μιμίκου και Μάκη Γεροντόπουλου.
Συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια ομάδα του "Φυσιολάτρη" Νίκαιας και στο πρόσωπο του προέδρου Liberis Angelakis σε όλες και όλους τους συντελεστές της επιτυχίας.
Συγχαρητήρια επίσης σε όλες τις άλλες ομάδες και στους σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών, που έδωσαν τις μάχες τους τόσο στην κορυφή όσο και για την παραμονή στην Α' Εθνική.
Είχα την τιμή να συναντήσω τους περισσότερους και τις περισσότερες αθλητές και αθλήτριες αλλά και τους προπονητές των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών και, εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, να τους συγχαρώ από κοντά και να τους τιμήσουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη επιτυχία της εμφάνισης στη σκακιστική Ολυμπιάδα της Ινδίας (η φωτογραφία από τη "μίνι" εκδήλωση με τα μέλη των εθνικών ομάδων).
Και του χρόνου να είμαστε καλά να δούμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη διοργάνωση.
Συνεχίζουμε με τα πρωταθλήματα νέων και νεανίδων.

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Μαχητική διάθεση είχαμε και στον 7ο και τελευταίο γύρο, στους αγώνες που έγιναν την Τετάρτη 16 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Porto Palace” (26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη) και με τους οποίους ολοκληρώθηκε το 49ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Συμμετείχαν 33 ομάδες, εκπροσωπήθηκαν όλες οι γεωγραφικές περιφέρειες και αγωνίστηκαν πάνω από 560 σκακιστές και σκακίστριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μαζί τους και διακεκριμένοι παίκτες από 16 ευρωπαϊκές χώρες!

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Porto Palace” .

Καθημερινά είχαμε «ζωντανή» μετάδοση μέσω της πλατφόρμας chess24.com (στην ηλ/κή διεύθυνση https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/greek-team-championship/) και lichess.com (στην ηλ/κή διεύθυνση https://lichess.org/broadcast/49th-greek-team-championship-2022/)

και υπήρχε live σχολιασμός των παρτίδων με την επιμέλεια του Ζήση Τσακνάκη και πολλούς προσκεκλημένους. Επίσης, κυκλοφορούσε ηλεκτρονική μορφή (pdf) καθημερινό bulletin με αποτελέσματα και επιλογή παρτίδων, με την επιμέλεια του Σπύρου Ιλαντζή το οποίο αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ, www.chessfed.gr

Αναλυτικά αποτελέσματα των συναντήσεων υπάρχουν και στη σελίδα των chess-results:

https://chess-results.com/tnr661585.aspx?lan=1

Υλικό, με παρτίδες, φωτογραφίες από τους αγώνες υπάρχει και στην ιστοσελίδα της ΕΣΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής:

https://thesschess.gr/

Υπεύθυνος για τη μετάδοση στο Ίντερνετ ήταν ο Κλέων Μπάλλας και υπεύθυνος για τις κληρώσεις ο Χρήστος Μπούσιος.

Διευθυντής αγώνων είναι ο Σπύρος-Αυγερινός Γιακουστίδης, ενώ οργανωτικοί υπεύθυνοι ήταν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ Στέλιος Λαγογιάννης και Παναγιώτης Παλαιοχωρινός.

Έντυπος χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Ελεύθερος Τύπος.

Επικεφαλής διαιτητής ήταν ο Στέλιος Μιμίκος, βοηθός επικεφαλής ο Πρόδρομος Γεροντόπουλος. Τους επιμέρους αγώνες διαιτήτευσαν οΖωή Αναγνώστου, Δημήτρης Αχπαρίδης, Γιώργος Γαλάνης, Δημήτρης Κιουτσούκος, Φωτεινή Μαγνήσαλη, Ελένη-Ιοκάστη Μακρυγιάννη, Δημήτρης Μήτσιου, Λένα Ουσταμπασίδου, Παναγιώτης Παλαιοχωρινός, Σταυρούλα Παπαδάκη, Μανώλης Πατεράκης, Αναστάσιος Σαμάκας, Ισμήνη Τζέκα, Αντώνης Χατζημανώλης, Γιάννης Χριστοφορίδης, και Ιωάννα Χρυσοστομίδου.

Από την έναρξη της συνάντησης ΕΣΘ – «Φυσιολάτρη» Νίκαιας. Σε α’ πλάνο διακρίνονται ο Ανατόλ Βλάχος (αρ.) και Στ. Χαλκιάς (δ.)

Στον 7ο γύρο ο «Φυσιολάτρης» Νίκαιας επικράτησε και της ΕΣΘ, με . σκορ 7½ – 2½ και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος με επτά νίκες σε 7 αγώνες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Νίκαιας, τα τελευταία 6 χρόνια, έχει κατακτήσει τέσσερα Ομαδικά Πρωταθλήματα και είχε μια 2η θέση, σε πέντε διοργανώσεις (το 2020, λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Ελλάδος)!