Δημήτρης Σαραβάκος: Η αστρονομική αμοιβή για να πάει στο Ολυμπιακό, η αποχή, η επιστροφή και η κούκλα κόρ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δημήτρης Σαραβάκος, γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1961, από μικρός ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, Θανάση. Ο γιος του άσου του Πανιωνίου εντάχθηκε από νωρίς στα παιδικά τμήματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και στα 17 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, κάνοντας 10 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα που παρότι δεν είχαν… γκολ, τον σύστησαν το ευρύ κοινό.

Της: Έπη Τρίμη

Παίζοντας ολοένα και περισσότερο και με την απόδοσή του να βελτιώνεται, ο Δημήτρης Σαραβάκος αρχίζει να γίνεται θέμα συζήτησης. Μετά από 132 εμφανίσεις και 35 γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου, η ώρα για το μεγάλο βήμα είχε φτάσει.Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Δημήτρης έγινε η πλέον εμβληματική Παναθηναϊκή φιγούρα, κατακτώντας τα πάντα στα 10 χρόνια που έμεινε εκεί.

Η ένταξη στον Παναθηναϊκό

Το καλοκαίρι του 1984, συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στην προεδρία του, θα αποκτήσει τον 23χρονο επιθετικό και θα αλλάξει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μεγάλο βαθμό. Ο Δημήτρης Σαραβάκος, χαμηλών τόνων ανέκαθεν, προστέθηκε σε ένα ρόστερ με αρκετά μεγάλα ονόματα, όπως οι Ζάετς και Ρότσα, όμως έμελλε να γίνει αυτός ο σταρ που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας εποχής που δημιούργησε φιλάθλους για τον Παναθηναϊκό, μόνο και μόνο από την παρουσία του.

«Με τον Δημήτρη ζήσαμε πολλές καλές στιγμές στον Παναθηναϊκό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Οι καλύτερες πιστεύω ήταν τη σεζόν 1984-85, όταν κάναμε μια καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά αξέχαστο αυτό που έγινε τότε», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας μάλιστα για την πρώτη χρονιά του «Μικρού» στο «τριφύλλι»!

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό …που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, θα του προσφέρει 600 εκατ. δραχμές για να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Ο αστικός μύθος θέλει το Σαραβάκο να ενημερώνει το Γιώργο Βαρδινογιάννη για την προσφορά και τον τελευταίο να του απαντά: «Αυτά τα λεφτά είναι πολλά, να πας στον Ολυμπιακό»!

Το γνωστό σκάνδαλο με την Τράπεζα Κρήτης θα φέρει όμως τα πάνω – κάτω στο λιμάνι και ο Δημήτρης Σαραβάκος δεν θα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Η πρόταση πάντως του είχε γίνει αφού όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση αρκετά χρόνια αργότερα ο ίδιος… «Ήταν τρομερά χρήματα για την εποχή. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;», αφήνοντας τα ερωτήματα και τον μύθο να συντηρούνται στο διηνεκές…

Η πρόταση της «Μεγάλης Κυρίας»

Η πρόταση της Γιουβέντους δεν άργησε να έρθει, όμως ο Παναθηναϊκός την αρνήθηκε. Το ίδιο και αυτή της Μπολόνια λίγο αργότερα, με τον Σαραβάκο να θεωρείται δικαίως ένας από τους πλέον αδικημένους ποδοσφαιριστές της προ-Μποσμάν εποχής.

Η ΑΕΚ

Το καλοκαίρι όμως του 1994, δεν ήταν ίδιο με τα προηγούμενα όχι μόνο για το Μουντιάλ. Μετά από 10 σεζόν γεμάτες επιτυχία, δόξα, λατρεία και απόλυτης σύνδεσης του ονόματος του με τον Παναθηναϊκό, ο Σαραβάκος βρίσκεται εκτός «τριφυλλιού». Φυσικό ήταν βέβαια να βρει άμεσα ομάδα, με την ΑΕΚ να τον εντάσσει στο δυναμικό της και να επωφελείται άμεσα από αυτή την κίνηση.

Η αποχή και η επιστροφή

Ο Σαραβάκος έπαιξε ακόμα μια σεζόν στην ΑΕΚ, όχι όμως το ίδιο αποτελεσματική. Σε 17 ματς πρωταθλήματος σκόραρε μια φορά, έχοντας χάσει την θέση του στην ενδεκάδα και με τα πρώτα «σύννεφα» στις σχέσεις του με τον Μπάγεβιτς να έχουν εμφανιστεί. Το καλοκαίρι του 1997… «είχε δεχτεί πρόταση και πριν από λίγο καιρό από τις ΗΠΑ χωρίς τότε να ανταποκριθεί. Όμως ο παροπλισμός του στην ΑΕΚ και το… σκοτάδι στο βάθος του τούνελ, τον οδήγησαν στην απόφαση της μετανάστευσης», όπως έγραφε ο Τύπος της εποχής. Τελικά, ούτε αυτό συνέβη.

Ο Σαραβάκος, έμεινε για ένα χρόνο χωρίς ομάδα. Δεν έπαιξε πουθενά. Ο Παναθηναϊκός που την σεζόν 1996-1997 είχε «τσακιστεί» αγωνιστικά και ψυχολογικά, έψαχνε κάτι για να τονώσει το ηθικό ομάδας και κόσμου. Τι καλύτερο από την επαναφορά της σημαίας στον ιστό της; Ο Δημήτρης Σαραβάκος επέστρεψε στο «τριφύλλι», όμως δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Έπαιξε μόλις τρεις φορές εκείνη τη σεζόν και αθόρυβα, πικραμένος ωστόσο, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην ομάδα όπου μετατράπηκε από «μικρός»… σε Μέγας.

Προσωπική ζωή

Εκτός όμως από τα όσα πολύ σπουδαία έχει καταφέρει στην επαγγελματική του ζωή, ο “μικρός” όπως ήταν το nickname του έχει δημιουργήσει και μια υπέροχη οικογένεια: είναι παντρεμένος με τη στιχουργό Βίκυ Γεροθόδωρου και έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, τη Νικόλ, η οποία είναι 23 ετών και ασχολείται με το τραγούδι. Μάλιστα έχει ερμηνεύσει μαζί με το Γιώργο Νταλάρα τη διασκευή του κομματιού “Χωρίσαμε ένα δειλινό” το οποίο έχει γίνει και video clip.

Πηγές: On sports| Marie Claire