ΣΚΑΚΙ: Η Ελλάδα στις 12 κορυφαίες χώρες του κόσµου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σ’ ένα διαφορετικό καθεστώς, λόγω της πανδηµίας του covid-19, και µε τη συµµετοχή 163 χωρών – µεταξύ αυτών και η Ελλάδα – διεξάγεται η φετινή Σκακιστική Ολυµπιάδα από 24 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου.

Η Παγκόσµια Σκακιστική Οµοσπονδία (FIDE), ευθυγραµµιζόµενη µε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Σκακιστικής Οµοσπονδίας (ΕΣΟ) για αγώνες µέσω διαδικτύου στην ιδιόµορφη περίοδο της πανδηµίας, υιοθέτησε αυτή την πρακτική και προχώρησε στη διοργάνωση της 1ης ∆ιαδικτυακής Σκακιστικής Ολυµπιάδας.

Η χώρα µας συµµετείχε µε µέλη των εθνικών οµάδων της και πέτυχε την είσοδό της στις 12 καλύτερες οµάδες του κόσµου, εισπράττοντας τον χαρακτηρισµό ως η οµάδα – αποκάλυψη από την Παγκόσµια Σκακιστική Οµοσπονδία Η Ελλάδα τερµάτισε στις θέσεις 9η έως 12η , µαζί µε την υπερδύναµη και φαβορί για το χρυσό Κίνα, καθώς και µε τις πολύ ισχυρές Γερµανία και Βουλγαρία.

Σπουδαίες παραδοσιακές δυνάµεις του αθλήµατος, όπως οι Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουµανία, Γεωργία, Ιράν, Βιετνάµ, Ισραήλ, Κούβα, κ.α., δεν κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφαία 12άδα. Στον τελευταίο αγώνα νοκ-άουτ που έδωσε, η οµάδα µας ηττήθηκε µε 2-0 και αποκλείστηκε από την 3 φορές χρυσή και 3 φορές χάλκινη τα τελευταία χρόνια σε σκακιστικές Ολυµπιάδες, Αρµενία.

Την εθνική µας συγκρότησαν οι: Χρήστος Μπανίκας, ∆ηµήτρης Μαστροβασίλης, Σταυρούλα Τσολακίδου, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Νικόλας Θεοδώρου, Αναστασία Αβραµίδου, Στέλιος Χαλκιάς, Αντώνης Παυλίδης, Χαριτωµένη Μαρκαντωνάκη, Κατερίνα Παυλίδου, ∆ηµήτρης Αλεξάκης και Ευγενία Τσιβελεκίδου.

Η FIDE έκανε ειδική εύφηµο αναφορά στην παγκόσµια πρωταθλήτριά µας Σταυρούλα Τσολακίδου για την εκπληκτική επίδοσή της : 2 νίκες σε ισάριθµους αγώνες ενάντια στην Αρµενία και συνολική συγκοµιδή 14,5 βαθµών σε 19 αγώνες!

Ο τελικός της 1ης ∆ιαδικτυακής Σκακιστικής Ολυµπιάδας θα γίνει την Κυριακή 30/8.

Περισσότερες λεπτοµέρειες για την εµφάνιση της οµάδας µας είναι διαθέσιµες και στην επίσηµη ιστοσελίδα των αγώνων : https://olymp-results.fide.com/team/gre, καθώς και στις προηγούµενες δηµοσιεύσεις στην σελίδα µας στο facebook: Ελληνική Σκακιστική Οµοσπονδία - Greek Chess Federation