Κώστας Τσιμίκας: Ανακοινώθηκε από τη Λίβερπουλ η μεταγραφή του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παίκτης της Λίβερπουλ θεωρείται και επίσημα ο Κώστας Τσιμίκας με τους «reds» να επισημοποιούν την απόκτηση του Έλληνα μπακ με ένα βίντεο στα social media στο οποίο φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα της νέας του ομάδας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα εξέδωσαν και την ανακοίνωση.

O νεαρός άσος θα αγωνίζεται με το νούμερο 21 στην πλάτη, όπως ακριβώς και στον Ολυμπιακό, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Πειραιώτες θα καρπωθούν το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ και διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης ύψους 20%. Παράλληλα, υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορούν να απογειώσουν το deal και να φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ συνολικά!

View this post on Instagram

????? @tsimikas21 is a RED ? #LFC #LiverpoolFC

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό αν κάτι μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στον Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων αυτό είναι η τεχνογνωσία στο πώς μια ομάδα παράγει, βρίσκει και αναδεικνύει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, χτίζοντας σταδιακά και με συνέπεια την υπεραξία τους.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχει παραχωρήσει ο πειραιώτικος σύλλογος (ειδικά μέσα στην 10ετία διοίκησης Βαγγέλη Μαρινάκη) έχουν αφήσει και συνεχίζουν να αφήνουν το στίγμα τους στους συλλόγους που αγωνίζονται: Μιραλάς, Φέισα, Σάμαρης, Μήτρογλου, Μασουακού, Μανωλάς, Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσος, με τελευταίο αυτό του Ποντένσε είναι μερικά από τα ονόματα. Με τη λίστα να είναι πολύ μεγάλη…

Το ρίσκο μιας τέτοιας πρακτικής; Φυσικά υψηλό. Ειδικά όταν πρόκειται για την πώληση και βασικών παικτών του ρόστερ. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος η διοίκηση των ερυθρόλευκων απέδειξε πως είναι ικανή να επιβάλλει τους δικούς της όρους και κανόνες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.