Κορωνοϊός: Λουκέτο μέχρι τον Αύγουστο σε πρωταθλήματα, εκδηλώσεις και συναυλίες


Ο Κορωνοϊός και οι ραγδαίες εξελίξεις σε αθλητισμό αλλά και πολιτισμό! Σε αναστολή όλων των πρωταθλημάτων αλλά και γενικότερα των αθλητικών διοργανώσεων μέχρι τον Αύγουστο προσανατολίζεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους επιστημονικούς φορείς.

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είχε αποκαλύψει το σχέδιο της κυβέρνησης για σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ως σκοπό την αποφυγή διασποράς της νόσου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και στις αρχές Μαρτίου –και εφόσον η καμπύλη μείνει η ίδια- αναμένεται να έλθουν οι πρώτες αλλαγές σε ότι αφορά τα μέτρα κυκλοφορίας αλλά και τη λειτουργία των καταστημάτων.

Σε ότι αφορά όμως τη διεξαγωγή των αθλητικών οργανώσεων και των πρωταθλημάτων η απόφαση μοιάζει να είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz η απόφαση που έχει ληφθεί προβλέπει την ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων αλλά και των αθλητικών διοργανώσεων μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο! Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να ολοκληρωθεί εγκαίρως το πρωτάθλημα της Super League αλλά και των υπόλοιπων κατηγοριών. Στο τραπέζι πάντως υπάρχει η σκέψη να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα τα εθνικά πρωταθλήματα με τους αγώνες πάντως να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Την ίδια στιγμή το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την ακύρωση συναυλιών αλλά και εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι υπό το φόβο του συνωστισμού. Αυτό που θα ισχύσει είναι οι όποιες εκδηλώσεις μέχρι και τις 15 Ιουνίου να πραγματοποιούνται με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων να φθάνει τους 50!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τηλεδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου ανάμεσα στους ανθρώπους της UEFA και τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αποφασίστηκε είναι η επιμήκυνση της σεζόν και μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθούν τα Champions και Europa League.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετατεθεί και η έναρξη της νέας σεζόν. Για παράδειγμα, το Champions League της επόμενης σεζόν αντί για Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μέσα-τέλη Οκτωβρίου.

Αντίστοιχη αλλαγή στις ημερομηνίες έναρξης θα υπάρξει και στις λίγκες, προφανώς. Όσον αφορά στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, τα είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, όλα τα ματς αναβάλλονται και δεν πρόκειται να διεξαχθούν νωρίτερα από το φθινόπωρο.

Πηγή:Ereportaz.gr