Αυτά είναι τα νέα Ολυμπιακά αθλήματα που θα δούμε στο Τόκυο το 2020

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2020. Νέα απίστευτα αγωνίσματα θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020.

Skateboard, surfing, brake-dance και αγώνες μπάσκετ 3 on 3. Εδώ και πολλά χρόνια έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το αν αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται αθλήματα ή αν, απλώς, αποτελούν μέρος της λεγόμενης κουλτούρας του δρόμου. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε την δική της απάντηση καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 θα δούμε έξι νέα αθλήματα στο επίσημο ολυμπιακό πρόγραμμα. 

Το Τόκιο επιλέχθηκε ως διοργανώτρια πόλη κατά την 125η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες στις 7 Σεπτεμβρίου 2013. Οι Αγώνες θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο για πρώτη φορά από το 1964 και η τέταρτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1972 στο Σάπορο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1998 στο Ναγκάνο.

Θα είναι οι δεύτεροι αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Ανατολική Ασία, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 στο Πεκίνο της Κίνας.

Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Στάδιο, που θα ανακατασκευαστεί. Οι ημερομηνίες των τελετών είναι: 24 Ιουλίου η τελετή έναρξης και 9 Αυγούστου η τελετή λήξης.

Πηγή: www.newsit.gr