Βαθμολογία UEFA – Ολυμπιακός: Η Ελλάδα… ελπίζει. Νίκη μετά από 4 χρόνια

Ο Ολυμπιακός θα συνεχιστεί στην Ευρώπη και το νέο έτος, κάτι που κρατάς… ζωντανές τις ελπίδες της Ελλάδας για διεκδίκηση της 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA. Νίκη για την Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια, στο Champions League.

Με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στα τελευταία λεπτά του «τελικού» του με τον Ερυθρό Αστέρα (87’), ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε από τον Ελ Αραμπί, κατέκτησε την 3η θέση στον όμιλο του στο Champions League και πέρασε στους «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει έτσι στην… Ευρώπη και το 2020 κρατά ζωντανή την Ελλάδα στην διεκδίκηση της 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA. Μάλιστα, χάρισε νίκη για την Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια. Και 19 ματς.

Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League!

Η προηγούμενη ελληνική νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε γίνει και πάλι από τον Ολυμπιακού και ήταν το 2-1 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον Νοέμβριο του 2015.

Με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα, η Ελλάδα παρέμεινε 17η στη βαθμολογία της UEFA, έχοντας αφήσει οριστικά πίσω της Σερβία και Κροατία, που έμειναν χωρίς εκπρόσωπο στην Ευρώπη. Η χώρα μας –μέσω των «ερυθρόλευκων»- κυνηγά την 16η Κύπρο και την 15η Σκωτία.

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: “Κυρίαρχος” και… Ευρωπαίος! “Πάτησαν” τους Σέρβους οι Πειραιώτες

Η Ελλάδα έχει ως στόχο να τερματίσει αρχικά στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αν όμως βρεθεί στην 16η θέση, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League (από τον πρώτο προκριματικό γύρο), καμία σε αυτά του Europa League και τρεις σε αυτά του Europa League 2.

Πηγή: www.newsit.gr