Diamond League: Έγραψε ιστορία! Πήρε το τέταρτο σερί διαμάντι η Στεφανίδη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πρωταθλήτριά μας στο επί κοντώ κατέκτησε και τους αιθέρες των Βρυξελλών, κερδίζοντας στον τελικό Diamond League. Από το 2016 δεν έχει αφήσει… διαμάντι σε καμία αντίπαλό της.

Τεράστια επιτυχία για την Κατερίνα Στεφανίδη και κατ’ επέκταση ένα μήνυμα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η Ολυμπιονίκης μας και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ κατέκτησε για τέταρτη σερί χρονιά το διαμάντι στη σειρά Diamond League της IAAF, καθώς στον αποψινό τελικό των Βρυξελλών πήρε την πρωτιά με καλύτερη επίδοση τα 4.83μ.

Την ίδια επίδοση είχε και η Ρωσίδα Σιντόροβα, η οποία όμως είχε χειρότερες δεύτερες προσπάθειες, καθώς τα 4.83μ. τα πέρασε με το τρίτο άλμα, εν αντιθέσει με την Στεφανίδη που τα πέρασε με την πρώτη.

Και οι δύο άλτριες επιχείρησαν να περάσουν τα 4.88μ., αλλά καμία δεν τα κατάφερε.

Σημασία φυσικά έχει ότι από το 2016 η Στεφανίδη κάνει συλλογή διαμαντιών, αφού δεν έχει αφήσει σε καμία αντίπαλό της να πάρει λίγη από τη… λάμψη της!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση στις Βρυξέλλες, καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.63μ., τα 4.70μ., τα 4.77μ. και τα 4.83μ. Αντιθέτως η Σιντόροβα με το… ζόρι έφτασε να διεκδικήσει το διαμάντι στα 4.88μ. (απέτυχε να τα περάσει), καθώς εώς τότε είχε περάσει με την δεύτερη τα 4.56μ. και τα 4.70μ. και με την τρίτη τα 4.77μ. και τα 4.83μ.

Πηγή: www.newsone.gr