Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ: Νίκη πρόκριση με 2-0 για τους Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ζοζέ Σα δικαίωσε για μια ακόμα φορά όλους αυτούς στον Ολυμπιακό που ήθελαν να τον κρατήσουν στην ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με… τη φωτιά μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Μπασακσεχίρ, αλλά ο Πορτογάλος «κατέβασε ρολά».

Τα γκολ των Σεμέδο και Βαλμπουενά (πεν.) έδωσαν στους «ερυθρόλευκους» την αγχωτική πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League (2-0).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Πέτυχε τον στόχο του, έστω κι αν δεν ικανοποίησε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι του κόντρα στην Μπασακσεχίρ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή (και κορυφαίο του ματς) τον τερματοφύλακα Σα, ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ δύσκολα την τουρκική ομάδα με 2-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με συνολικό σκορ 3-0 πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Champions League.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα συγκρουστεί με τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο – Κράσνονταρ (μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου του συγκεκριμένου αγώνα οι Ρώσοι είχαν σκορ πρόκρισης με 3-1 μέσα στην Πορτογαλία), προκειμένου να επιστρέψει στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς θα γίνει στο Φάληρο στις 21 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα παιχτεί στις 27 του ίδιου μήνα.Με την… δοκιμασμένη «συνταγή» στην 11άδα:

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια, δηλαδή αυτούς που έφυγαν με τη νίκη από την έδρα της Μπασακσεχίρ. Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Ζοζέ Σα βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του –στην τετράδα της άμυνας- τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Σεμέδο και Μεριά. Αμυντικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, στα «φτερά» έπαιξαν οι Ποντένσε (ξεκίνησε βασικός, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του) και Μασούρας, ενώ ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε πίσω από τον Γκερέρο.

Το παιχνίδι…

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και άγγιξε το γκολ μόλις στο 4’, με την «βολίδα» του Γκιγέρμε από τα 25 περίπου μέτρα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Μπασακσεχίρ. Λίγα λεπτά αργότερα όμως (8’) ο Ρομπίνιο έπιασε ένα όμορφο φαλτσαριστό σουτ έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή, το οποίο έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Ακολούθησε μια «μεγάλη» φάση για τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν πως ήρθαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο Βίστσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά νικήθηκε από τον Σα στο τετ-α-τετ. Στην εξέλιξη της φάσης και με τον Πορτογάλο πορτιέρε να είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένος, ο Κριβέλι αστόχησε με κεφαλιά.

Οι παίκτες της Μπασακσεχίρ έδειξαν να… πατάνε καλύτερα, πίεσαν ψηλά, εκμεταλλεύτηκαν την κακή παρουσία των μπακ των γηπεδούχων, αλλά ο Σα ήταν σε ετοιμότητα και στη φάση του 16’. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα, έπειτα από «τακουνάκι» του Κριβέλι.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει στην επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων, φτιάχνοντας μια νέα φάση μετά από αρκετά λεπτά (21’). Ο Ελαμπντελαουί έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Βαλμπουένα πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ρίξουν το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες της Μπασακσεχίρ είχαν πάρει για… τα καλά μπρος, παίζοντας μονίμως από τα άκρα. Ο Σα όμως ήταν συγκλονιστικός και στο 35’ έσωσε τους Πειραιώτες από βέβαιη παραβίαση της εστίας τους. Έπειτα από καλά δομημένη επίθεση, ο Βίστσα, έστρωσε στον Ρομπίνιο, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά είδε τον Πορτογάλο πορτιέρε να του… κόβει τον πανηγυρισμό που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει!

Ο Ολυμπιακός ήταν πάντως αυτός που είχε την τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, που έπιασε μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Τούρκοι προχώρησαν στην αλλαγή του Ρομπίνιο με τον Αρντά Τουράν. Ο Ολυμπιακός όμως μπήκε δυνατά στην επανάληψη και είχε καλή στιγμή στο 49’. Μετά από γύρισμα από τ’ αριστερά, ο Γκερέρο άφησε στον Ποντένσε και αυτός στον Βαλμπουενά, που με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το γκολ για την ομάδα του Μαρτίνς ήρθε τελικά πέντε λεπτά αργότερα. O Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά, ο Γκιουνόκ απέκρουσε, αλλά ο Σεμέδο πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με την Μπασακσεχίρ να προσπαθεί για την ισοφάριση. Στο 63’ ο Βίστσα έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο εκπληκτικός Σα έδιωξε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος κίπερ έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Καϊσαρά!

Η Μπασακσεχίρ συνέχισε να απειλεί. Ο Μπα δέχθηκε την μακρινή μπαλιά του Αρντά, μπήκε στην περιοχή των Πειραιωτών, έκανε το σουτ –με τον Ελαμπντελαουί κολλημένο πάνω του- αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τελικά, η νίκη για τον Ολυμπιακό και η πρόκριση «κλείδωσε» στο 78’. Σχεδόν δέκα λεπτά αφού μπήκε στο ματς, ο Ρατζέλοβιτς ανατράπηκε από τον Βιεϊρά και ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό  2-0.