Βαθμολογία UEFA – Ελλάδα: Η απόσταση από Κύπρο μετά τα αποτελέσματα των ΑΕΚ, Ατρομήτου και Άρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η νίκη της ΑΕΚ και η ισοπαλία του Ατρομήτου δεν επέτρεψαν στην Κύπρο να ξεφύγει από την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Σημαντική ήταν η… ευρωπαϊκή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα (16η), στην προσπάθεια που γίνεται για να προσπεράσει την Κύπρο στην βαθμολογία της UEFA. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μείωσαν τη διαφορά από την 15η… πολύτιμη θέση, ενώ τη «σκυτάλη» πήραν την Πέμπτη ΑΕΚ και Ατρόμητος.

Η νίκη της Ένωσης και η ισοπαλία των Περιστεριωτών δεν επέτρεψαν στην Κύπρο να ξεφύγει, αφού οι ομάδες της που αγωνίστηκαν στο Europa League είχαν τα ίδια αποτελέσματα (ο Απόλλων Λεμεσού πέρασε από την έδρα της Αούστρια, ενώ η ΑΕΚ Λάρνακας ήρθε ισόπαλη με την Γάνδη).

Πλέον η ελληνική συγκομιδή στην κατάταξη της UEFA είναι 23.000 βαθμοί, ενώ η Κύπρος παραμένει στους 24.375 βαθμούς.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει τουλάχιστον στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση στη βαθμολογία της UEFA, ή υποχωρήσει κι άλλο, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021/22 (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Πηγή: www.newsit.gr