ΒΟΜΒΑ στον χώρο του αθλητισμού: Διαλύθηκε τεράστια ελληνική ομάδα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτό που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί, είναι πλέον επίσημο...

Όσο κι αν τρέφαμε ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει έστω και την ύστατη στιγμή, η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν άφηνε πολλά περιθώρια για το παρόν και το μέλλον του Πανηλειακού.

Σήμερα το πρωί, η αρμόδια επιτροπή της Γ' Εθνικής δεν συμπεριέλαβε τον Πανηλειακό στην κλήρωση,βάζοντας «ταφόπλακα» στη συμμετοχή της ομάδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Είναι η δεύτερη σερί χρονιά που ο Πανηλειακός θα μείνει εκτός γηπέδων, αφού και πέρυσι δεν ξαναγωνίστηκε μετά τις 14 Δεκεμβρίου και την ήττα από την Επισκοπή με 2-1 στην Κρήτη.

Από τότε έως σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η ομάδα «άλλαζε χέρια» κάθε εβδομάδα για περίπου 8-10 μήνες, βίωσε υποτιμητικές για την ιστορία της καταστάσεις (βλ. Ιδιοκτησία από Ιταλούς, ενδιαφέρον Γκάμαρη κλπ), με συνέπεια να προκληθεί κλίμα διχασμού μεταξύ παραγόντων αλλά και φιλάθλων με έντονες αντεγκλήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις.

Η ύστατη προσπάθεια από το δημοτικό συμβούλιο δεν απέδωσε «καρπούς», αποδεικνύοντας ότι δυστυχώς η πόλη του Πύργου είτε δεν θέλει είτε αδυνατεί να κρατήσει την ομάδα στη Γ' Εθνική (σ.σ. δεν αποτελεί αξιολογική κρίση αλλά διαπίστωση).

Έτσι, η ομάδα που «έλαμψε» στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με το πρωτοποριακό για περιφερειακή ομάδα στιλ παιχνιδιού με το 4-3-3 του Αντώνη Γεωργιάδη, η ομάδα που ανέδειξε σπουδαίους παίκτες όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Βασίλης Λάκης, ο Μίλτος Σαπάνης, κ.ά., η ομάδα τη φανέλα της οποίας φόρεσαν ποδοσφαιριστές όπως οΖόραν Σλίσκοβιτς, ο Βλάνταν Λούκιτς, ο Πρέντραγκ Μπάρνιακ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Σωτήρης Μαυρομάτης, ο Γιάννης Θωμαΐδης, κ.ά., ομάδα που είχε προπονητές όπως ο Γιάννης Κυράστας, ο Βασίλης Δανιήλ, ο Άρι Χάαν, ο Χουάν Ρότσα και ο Κώστας Νεστορίδης, πλέον δεν υφίσταται αγωνιστικά.

Πλέον μένουν οι ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, οι μεγάλες νίκες επί των «γειτόνων»Παναχαϊκής και Καλαμάτας, το «διπλό» επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το ιστορικό γκολ του Τόγια με τον Ολυμπιακό στον Πύργο, η γκολάρα του Σπύρου Νούσια με τον Παναθηναϊκό, οι δύο άνοδοι σε ισάριθμα χρόνια (από τη Γ' στην Α' τη διετία 1993-95) και οι φιέστες στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, η ανέλπιστη άνοδος το 2003 στην Α' Εθνική, οι εκδρομές των φιλάθλων σε Καλαμάτα, Πάτρα, Κρήτη και σε όλες τις γειτονιές στην Αθήνα...

Το σωματείο μέσω του οποίου «ταξίδεψε» η Ηλεία σε όλη την Ελλάδα και μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφήνει μόνο αναμνήσεις και ένα ανάμικτο συναίσθημα νοσταλγίας, πίκρας αλλά και ελπίδας για μελλοντική αναγέννηση, αφού διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος.