Στα προημιτελικά του Sofia Open ο Τσιτσιπάς.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Sofian Open. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Γερμανού Γιάν-Λέναρντ Στρουφ με 2-0 σετ και σήμερα (8/2) θα αντιμετωπίσει τον Γκαέλ Μονφίς με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Γιάν-Λέναρντ Στρουφ με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και προκρίθηκε στους «8» του Sofian Open. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα πρωταθλητή είναι ο Γκαέλ Μονφίς, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σήμερα (8/2) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Γερμανό, στο πρώτο σετ οι τενίστες κράτησαν το σερβίς τους ως το τάι-μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 και είχε δυο δικά του σερβίς, όμως ο Στρουφ ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια, όμως, υπέπεσε σε δύο συνεχή λάθη και έδωσε στον αντίπαλό του 2 σετ πόιντ, με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη ευκαιρία και να κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης το μοτίβο άλλαξε. Ο Έλληνας πρωταθλητής πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, τον ανάγκασε να υποπέσει σε λάθη και κράτησε εύκολα το σερβίς του, κάνοντας μπρέικ στο 2-2. Αυτό ήταν αρκετό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, για να του δώσει τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε μόνο 8 πόντους στο σερβίς του, με τον Στρουφ να μετρά μόλις ένα μπρέικ πόιντ.

Πηγή: www.newsit.gr