Εξαιρετικός ο Τσιτσιπάς. Κοίταξε… κατάματα τον Φέντερερ – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να μην είναι κάποιο τουρνουά της ATP, αλλά το όνομα του αντιπάλου έδωσε τεράστια αξία στη “μάχη” του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας κόντραρε στα ίσα τον “τεράστιο” Ρότζερ Φέντερερ, αλλά τελικά ηττήθηκε από Ελβετό τενίστα με 7-6 (6), 7-6 (4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε σκληρά, προσπάθησε να στριμώξει τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δείξει -για μια ακόμα φορά- πως το… μέλλον του ανήκει.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε στο τάι μπρέικ και τα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4) από τον «βασιλιά» του τένις και των 20 Grand Slam τίτλων, στο τουρνουά Hopman Cup στο Περθ, επιβεβαιώνοντας όχι μονάχα τις δυνατότητές του. Με τη νίκη αυτή, η Ελβετία πήρε τη μία νίκη που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 20χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον 37χρονο Ελβετό, που αποτελεί και ίνδαλμά του και η πρώτη φορά που ένας Έλληνας αθλητής της αντισφαίρισης αντιμετώπιζε τον μύθο του τένις.

Να αναφέρουμε πως ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον προπονητή της Σερένα Γουίλιαμς, Πάτρικ Μουράτογλου. Την αναμέτρηση του Έλληνα τενίστα παρακολούθησε από την εξέδρα και η Κατερίνα Σάκκαρη, έχοντας μεγάλη αγωνία για τον συμπαίκτη της στο μεικτό διπλό.

Ο Τσιτσιπάς ήταν άκρος ανταγωνιστικός κόντρα στο ίνδαλμα του και … έπαιξε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ (6-6). Εκεί, ο Έλληνας “άσος” προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Φέντερερ κατάφερε να πάρει τελικά το πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη του αντιπάλου του.

Την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ, το οποίο -και αυτό- πήρε ο Φέντερερ στο τάι μπρέικ, βλέποντας όμως -όπως και ήθελε- τις δυνατότητες του Τσιτσιπά.

Πηγή: www.newsit.gr