Αποκλεισμός και τιμωρία από την UEFA για Μίλαν.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η UEFA τιμώρησε τη Μίλαν για παραβιάσεις σε ότι αφορά το Financial Fair Play, δεσμεύοντας όλα τα έσοδα της από την φετινή ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Αν δεν συμμορφωθεί, μάλιστα, ο ιταλικός σύλλογος, θα τιμωρηθεί με μονοετή αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Απανωτά έρχονται τα χτυπήματα στη Μίλαν. Μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, η UEFA τιμώρησε τον ιταλικό σύλλογο για παραβιάσεις σε ότι αφορά το Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο ελέγχου του οικονομικού Fair Play των συλλόγων της UEFA, (CFCB) επέβαλε δώδεκα εκατομμύρια πρόστιμο στη Μίλαν, για παραβίαση κανόνων financial fair play την περίοδο 2014-17, σημειώνοντας πως  σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας έως τις 30 Ιουνίου 2021, θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση της UEFA εφόσον προκριθεί ή διαφορετικά  για δύο σεζόν 2022/23 και 2023/24.

“Θα παρακρατηθούν ως πρόστιμο 12 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα της για την συμμετοχή της στο Europa League 2018/19 και δεν θα επιτρέπεται να εγγράψει περισσότερους από 21 παίκτες για συμμετοχή σε διοργανώσεις της UEFA κατά τις σεζόν 2019/20 και 2020/21. Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί στο διαιτητικό δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 34 παράγραφος 2 των διαδικαστικών κανόνων που διέπουν το όργανο δημοσιονομικού ελέγχου της UEFA, καθώς και τα άρθρα 62 και 63 του καταστατικού της UEFA”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsit.gr