Ρόντερικ Μιράντα: η πορεία του στον Ολυμπιακό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις αρχές του Ιουλίου είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό η απόκτηση του Ρόντερικ Μιράντα, με συμβόλαιο δανεισμού από την αγγλική ομάδα Γουλβς. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Μπενφίκα, έχοντας προηγουμένως παίξει και στην ομάδα νέων των «αετών». Όντας στη Μπενφίκα πήγε δανεικός μία χρονιά στη Σερβέτ και μία στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Για 4 χρόνια θήτευσε στη Ρίο Άβε, ενώ στη Γουλβς πήγε το 2017.

Ο κεντρικός αμυντικός ήταν προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, με τον οποίο γνωρίστηκε στην Ρίο Άβε. Από ότι φαίνεται ο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε τις επιδόσεις του Μιράντα στη Ρίο Άβε αλλά και τις 17 εμφανίσεις που έκανε την περυσινή χρονιά με τους Γουλβς, οι οποίοι ανέβηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος ο Πορτογάλος αμυντικός έχει μετρήσει 8 εμφανίσεις με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», εκ των οποίων οι 4 ήταν για τα προκριματικά του Europa League, 1 για το Europa League, 2 για τη Superleague και 1 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από τους πρώτους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού, ο Μιράντα δε φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών, βάζοντας σε σκέψεις τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Η άμυνα της ομάδας ήταν ευάλωτη, ενώ τα στατιστικά από τον αγώνα που συμμετείχε για το Europa League του έβγαλαν rating μόλις 6,27. Μετά την απογοητευτική πρώτη εικόνα του Πορτογάλου, ο συμπατριώτης του Μαρτίνς τον κρατάει εκτός βασικής 11αδας. Η σεζόν βρίσκεται βέβαια ακόμα στην αρχή της, οπότε μπορεί στη συνέχεια να δούμε το «άλλο» πρόσωπο του Μιράντα, αυτό δηλαδή που εμπιστεύτηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Βαδίζοντας προς την 12η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, ενώ έχει φέρει ισοπαλία στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Aπό την ανάλυση της bwin για τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, δύσκολη αντίπαλος έχει αποδειχθεί η «βασίλισσα», αφού έχει κερδίσει στις περισσότερες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οπότε για τους Πειραιώτες η ισοπαλία και ειδικά εκτός έδρας ήταν ένα καλό σημάδι. Μεγάλη νίκη σημείωσε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία αγωνιστική εναντίον του Ατρόμητου, βάζοντας «φρένο» στο αήττητο σερί του και μειώνοντας τη βαθμολογική ψαλίδα στον ένα πόντο για την κατάκτηση της 2ης θέσης.