"Στραπάτσο" για Μέσι. Εκτός top 3 μετά από 12 χρόνια. – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια η FIFA δεν συμπεριέλαβε το όνομα του Λιονέλ Μέσι στη λίστα με τους τρεις κορυφαίους παίκτες της χρονιάς και υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα του 2018, επιλέγοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκα Μόντριτς και Μο Σαλάχ.

Για 12 συνεχόμενα χρόνια ο Λιονέλ Μέσι θεωρείτο ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ή έστω ένας από τους 2-3 καλύτερους στον πλανήτη, σύμφωνα με τη FIFA όμως την περασμένη σεζόν, τον Αργεντινό ξεπέρασαν τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές.

Πιο συγκεκριμένα και για πρώτη φορά μετά το 2006, ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» δεν συμπεριελήφθη στο top 3 των παικτών με την καλύτερη απόδοση στη σεζόν, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκα Μόντρις και Μο Σαλάχ να ανακοινώνοντας ως διεκδικητές της Χρυσής Μπάλας για τη σεζόν 2016-17.

Το γεγονός έχει ξεσπάσει σάλο στο διαδίκτυο τόσο από Μέσα Ενημέρωσης όσο και από φίλους του Αργεντινού σούπερ σταρ, οι επισημαίνουν τα εξωπραγματικά «νούμερά» του, κατά τη διάρκεια της περασμένη σεζόν με τη Μπαρτσελόνα, οπότε και είχε μεταξύ άλλων, 34 γκολ και 12 ασίστ. Πιθανότατα βέβαια οι εμφανίσεις του με την Εθνική Αργεντινής ήταν αυτές που τον «καταδίκασαν» στα «μάτια» των ψηφοφόρων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που ο Μέσι δεν ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα και το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς, ήταν το μακρινό 2015 όταν τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν, οι Καναβάρο, Ζιντάν και Ροναλντίνιο. Έκτοτε ο αρχηγός και της Εθνικής Αργεντινής κατέκτησε τέσσερις φορές (2009, 2010, 2011, 2012 και 2015) το σχετικό τρόπαιο.

Πηγή: www.newsit.gr