ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε έξω από το γήπεδο της Τούμπας πριν την έναρξη του ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ.

Μερίδα οπαδών των γηπεδούχων επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου φτάνουν οι αποστολές των ομάδων, έξω από τα αποδυτήρια.

Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και μπουκάλια. Η ένταση εκτονώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Στο μεταξύ, στις 5.45΄έφθασε στο γήπεδο της Τούμπας η αποστολή του Ολυμπιακού, συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Μπροστά από τη θύρα, που οδηγεί στα αποδυτήρια, αρκετή ώρα νωρίτερα, είχαν αναπτυχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ σχηματίστηκε και κλοιός από σταθμευμένα λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ., για να αποτραπεί η πρόσβαση σε κάθε φίλαθλο.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού ακολούθησε και η άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Πολλοί οπαδοί των Θεσσαλονικέων αποθέωσαν τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους ποδοσφαιριστές του.

Ενταση με την Αστυνομία

Αργότερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με Αστυνομικούς. Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική Τούμπα εξαιτίας των δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να απωθήσουν τους οπαδούς του.

Με δυσκολία αναπνέουν παίκτες και προπονητικά τιμ και των δύο ομάδων, ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε μέσα στο αποδυτήρια του γηπέδου!

Είναι χαρακτηριστικό πως άνθρωποι της ασφάλειας της Τούμπας κυκλοφορούν φορώντας ειδικές μάσκες.