Η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, για πρώτη φορά σε μουντιάλ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μουντιάλ της Ρωσίας ξεκίνησε και οι εθνικές ομάδες έχουν δώσει ήδη τα πρώτα τους παιχνίδια. Από τα πιο αναπάντεχα γεγονότα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν ο αποκλεισμός της Γερμανίας, η οποία ηττήθηκε από το Μεξικό και τη Νότιο Κορέα.

Η κάτοχος του προηγούμενου τίτλου είχε περάσει αήττητη από τα προκριματικά, σημειώνοντας μάλιστα και αρκετά γκολ στο δρόμο της. Όπως όλα έδειχναν, η ομάδα είχε την ίδια όρεξη, και τις αντίστοιχες επιδόσεις, για να διεκδικήσει το Κύπελλο για 2η συνεχόμενη φορά. Ωστόσο, η έναρξη του μουντιάλ βρήκε τους Γερμανούς να χάνουν από το Μεξικό με 1-0, παρά το ότι είχαν δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό θορύβησε την τεχνική ηγεσία και τους οπαδούς, και ελπίζοντας ότι με μία νίκη στο δεύτερο αγώνα, τα πράγματα θα έπαιρναν ξανά τη ροή τους, κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 επί της Σουηδίας. Όμως η επιτυχία ήταν προσωρινή και έμελλε να είναι η Νότιος Κορέα αυτή που θα απέκλειε την Γερμανία από τη φάση των 16, νικόντας την με 2-0. Στις 27 Ιουνίου λοιπόν σταμάτησε η πορεία των Γερμανών στο μουντιάλ, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Γερμανία έφυγε από το μουντιάλ σημειώνοντας μόλις 2 γκολ και τερματίζοντας μάλιστα τελευταία στον όμιλο της.

Μεγάλη απογοήτευση για τη «νατιοναλμανσαφτ», για την οποία η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί…! Ένα ακόμα αναπάντεχο αποτέλεσμα ήταν η νίκη της Κροατίας με 3-0 στο συγκλονιστικό παιχνίδι Αργεντινής-Κροατίας. Μετά από αυτό, η Αργεντινή παρέμεινε στο μουντιάλ, δεύτερη στον όμιλο της μετά τους Κροάτες, οι οποίοι έχουν σημειώσει μόνο νίκες στους 3 αγώνες που έχουν δώσει. Επόμενος αγώνας της Αργεντινής είναι με την πολύ δυνατή Γαλλία, ενώ η Κροατία θα αντιμετωπίσει τη Δανία.

Το σκηνικό άλλαξε κατά πολύ και έτσι πλέον βρίσκουμε την Αγγλία και την Κροατία πολύ ψηλότερα, από ότι μετά την προκριματική φάση. Σύμφωνα με την Sportingbet πιθανοί νικητές για το Μουντιάλ φαίνονται να είναι η Βραζιλία, η Ισπανία, η Αγγλία και το Βέλγιο, ενώ η Αργεντινή και η Κροατία ακολουθούν κατά πόδας. Βραζιλία και Γαλλία έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία στους μέχρι τώρα αγώνες, τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων τους. Πρώτη είναι και η Ισπανία με μία ήττα και δύο ισοπαλίες, ενώ η Κροατία, η Ουρουγουάη και το Βέλγιο ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων μόνο με νίκες.

Το μουντιάλ περνά στην κρίσιμη φάση των 16 και στην πορεία σίγουρα θα δούμε πολλές ακόμη ανατροπές. Όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα θα είναι σημαντικά και καθώς οι ομάδες δε θα έχουν πολλές ευκαιρίες, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα σε κάθε αγώνα.
Ποιες ομάδες θα καταφέρουν άραγε να φτάσουν στις 15 Ιουλίου στον μεγάλο τελικό;

Η συνέχεια από τις οθόνες μας!