Έρευνα και "απειλή" φυλάκισης για Αμπιντάλ. "Δότης ο ξάδερφός μου", λέει ο Γάλλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται ο σάλος με την υπόθεση Αμπιντάλ στην Ισπανία, με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων της χώρας να ανακοινώνει την έναρξη σχετικής έρευνας, τον ίδιο το Γάλλο να δηλώνει ότι δότης ήταν ένας ξάδερφός του και τη Μπαρτσελόνα να στέκεται στο πλευρό του.

Το σοκ της είδησης ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ δέχθηκε μόσχευμα από παράνομο εμπόριο οργάνων δεν έχει ακόμη κοπάσει στην Ισπανία, με τον παίκτη και τη Μπαρτσελόνα να διαψεύδουν το γεγονός και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων της χώρας να ανακοινώνει την έναρξη σχετική έρευνας, σημειώνοντας ότι η ποινή για τέτοιες περιπτώσεις, φθάνει και τα 10 έτη φυλάκισης.

«Φωτιά» άναψε στη Μπαρτσελόνα και τον τεχνικό διευθυντή και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ένα δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Confidencial», το οποίο και αποκάλυπτε συνομιλίες του πρώην προέδρου των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ, μέσα από τη φυλακή (σ.σ. έχει καταδικαστεί για ξέπλυμα χρήματος), που ανέφεραν ότι το μόσχευμα ήπατος που δέχθηκε ο Γάλλος επί την προεδρία του, ήταν από παράνομη διακίνηση οργάνων.

Τόσο ο παίκτης πάντως, όσο και η Μπαρτσελόνα διέψευσαν κατηγορηματικά το γεγονός, με την πλευρά του Αμπιντάλ να επιμένει ότι το μόσχευμα που του έσωσε τη ζωή, προήλθε από τον ξάδερφό του, Ζεράρ.
Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

«Με αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο τωρινός τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας, Ερίκ Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής.

Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο δικαστή στη Βαρκελώνη, με ημερομηνία 18 του περασμένου Μαΐου, κάτι που πλήττει την τιμιότητα του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντρο Ροσέλ.

Ο σύλλογος λυπάται για την διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του, για να συνεχίσει να βοηθά στη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.»
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος «Ερίκ Αμπιντάλ»

«Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ, εκ μέρους του Ερίκ Αμπιντάλ, αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα σχετικά με παρατυπίες στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του. Όλη η σχετική διαδικασία που αφορούσε το μόσχευμα ήταν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ λυπάται που αμφισβητείται η αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, στους οποίους ο Ερίκ Αμπιντάλ δείχνει μεγάλο θαυμασμό και τεράστια ευγνωμοσύνη, ειδικά στον δότη, τον ξάδερφό του, Ζεράρ».

Πηγή: www.newsit.gr