Παύλος Γιαννακόπουλος: Η στήριξη στον Αττίλιο και στους τραυματίες της Θύρας 7

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν από τους λιγοστούς παράγοντες του αθλητισμού για τον οποίο κανείς δεν είχε να πει κακό λόγο. Την ημέρα που ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή, πολλοί θυμήθηκαν τα δυο περιστατικά με τη βοήθεια που παρείχε στον θρυλικό Αττίλιο και τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος λάτρευε τον Παναθηναϊκό αλλά δεν έβαζε τα οπαδικά του αισθήματα πάνω από την ανθρωπιά. Και γι’ αυτό είχε δυο φορές προσφέρει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τη βοήθεια του σε οπαδούς του Ολυμπιακού. Τον θρυλικό Αττίλιο και θύματα της Θύρας 7.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Αττίλιο

Το 1997 σε μια συνέντευξή του στο Φως είχε αποκαλύψει μια άγνωστη μέχρι τότε κίνησή του. Όταν είχε ρωτηθεί για το όνειρο της ζωής του, είχε απαντήσει: «Τα όνειρα όλα που είχα, με τη βοήθεια του Θεού, εκπληρώθηκαν. Τώρα εκείνο που μου έχει μείνει είναι να βοηθάω τους ανθρώπους. Και όποιος έχει την ανάγκη μου πραγματικά τον βοηθάω. Είναι πάντα ανοικτή η πόρτα μου για όλους. Χωρίς να σκέπτομαι αυτός που μου ζητάει βοήθεια σε τι Θεό πιστεύει. Κι εδώ θα πω κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να πω ποτέ, αλλά είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για όσα σου λέω: Όταν ο περίφημος τρομπετίστας του Ολυμπιακού, ο Αττίλιο, ήταν βαριά άρρωστος, ζήτησε βοήθεια από τον Ολυμπιακό για εγχείρηση και δεν του την έδωσαν. Θέλεις να μάθεις ποιος του την έδωσε; Δεν χρειάζεται να σου πω… Καταλαβαίνεις…».
Οι τραυματίες της Θύρας 7

8 Φεβρουαρίου του 1981 έγινε η τραγωδία της Θύρας 7. 21 νεκροί και 54 τραυματίες. Όσοι είχαν τραυματιστεί είχαν μεταφερθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Εκεί είχε βρεθεί και ο Παύλος Γιαννακόπουλος για να προσφέρει φάρμακα και οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των τραυματιών.

Πηγή: www.newsit.gr