Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Δίνουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο δωροδοκίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγαλύτερο από 2 εκατ. δολάρια φαίνεται πως είναι το ποσό που δόθηκε προκειμένου να εξασφαλίσει το Ρίο ντε Τζανέιρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν πως έχουν βρει ενδείξεις ότι οι πληρωμές, που φέρονται να έγιναν, προκειμένου να εξασφαλίσει το Ρίο ντε Τζανέιρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 δεν περιορίζονται στα 2 εκατομμύρια δολάρια, όπως αρχικά πίστευαν.

Όπως αποκάλυψαν τουλάχιστον άλλα 500.000 δολάρια καταβλήθηκαν στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου το Ρίο ντε Τζανέιρο να φιλοξενήσει τους Αγώνες.
Συνέλαβαν τον επικεφαλής της εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής

Να θυμίσουμε πως η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε -την Πέμπτη- τον επικεφαλής της εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής, Κάρλος Αρτουρ Νούζμαν, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε σχέδιο εξαγοράς ψήφων μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου το Ρίο ντε Τζανέιρο, να εξασφαλίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 παιχνιδιών.

Ο Λεονάρντο Γκρίνερ, πρώην διευθυντής της εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής, συνελήφθη επίσης, στο πλαίσιο της νέας φάσης της έρευνας με την ονομασία “Unfair Play”, όπως δήλωσε η αστυνομία.

Πηγή: www.newsit.gr