Αγνοείται χειριστής ιστιοσανίδας – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του





Στις έρευνες συμμετέχουν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, τουριστικά σκάφη και εναέριο μέσο της FRONTEX

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός χειριστή ιστιοσανίδας που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Κόλπου Ηρακλείου και της νήσου Ντίας στην Κρήτη.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, με τη συμμετοχή δύο πλωτών περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Στις έρευνες συνδράμουν επίσης επιβατηγά-τουριστικά σκάφη, τα οποία πραγματοποιούν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Παράλληλα, στην περιοχή μεταβαίνει εναέριο μέσο της FRONTEX, προκειμένου να ενισχύσει την επιχείρηση και να συμβάλει στην κάλυψη μεγαλύτερης έκτασης της θαλάσσιας περιοχής.

Οι καιρικές συνθήκες

Στην περιοχή επικρατούν βορειοβορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή ιστιοσανίδας συνεχίζονται.