Φάλαινα εμφανίστηκε ανοιχτά του Θεολόγου, στον Βόρειο Ευβοϊκό





Θαλάσσιο θηλαστικό εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή – Πιθανή ανάγκη για παρακολούθηση από ειδικούς

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν το μεσημέρι της Κυριακής ανοιχτά του Θεολόγου στον Βόρειο Ευβοϊκό, όταν φάλαινα μήκους περίπου 8–9 μέτρων έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή.

Το θαλάσσιο θηλαστικό εντοπίστηκε από παρέα που επέβαινε σε σκάφος αναψυχής, η οποία κατάφερε να καταγράψει βίντεο από απόσταση ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ζώο ήταν μεγαλύτερο από το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους.

Η εμφάνιση ενός τόσο μεγάλου θαλάσσιου θηλαστικού θεωρείται εξαιρετικά σπάνια για τον Ευβοϊκό, καθώς δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν αντίστοιχο περιστατικό στην περιοχή.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι τέτοια είδη κινούνται συνήθως σε μεγάλα βάθη, ενώ σε κλειστούς κόλπους η παρουσία τους μπορεί να σχετίζεται με αποπροσανατολισμό ή αναζήτηση τροφής.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το ζώο να ακολουθούσε θαλάσσια ρεύματα ή μεγάλα πλοία, όπως έχει παρατηρηθεί σε άλλες περιπτώσεις στη Μεσόγειο.