

Χαλάει ο καιρός - Συναγερμός για έντονα φαινόμενα την Τρίτη, πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική
Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός αυτή την εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες.
Η εβδομάδα που διανύουμε δεν έχει τα χαρακτηριστικά καλοκαιριού που είδαμε την προηγούμενη, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα 35άρια στην Κρήτη ή τα 30άρια στην Αθήνα και οι τιμές της θερμοκρασίας επανέρχονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ακόμη και λίγο χαμηλότερα. Κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στον ορεινό κορμό της χώρας.
Σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου, το σκηνικό περιλαμβάνει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και της ανατολικής Θεσσαλίας. Αστάθεια παρατηρείται επίσης στη δυτική Κρήτη. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 22-24°C, με τοπικά έως και 25°C στη Θεσσαλία. Στην Αττική, παροδικές νεφώσεις αναμένεται να πυκνώσουν το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικής βροχής στα βόρεια και δυτικά. Η θερμοκρασία στους 24°C.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές μπόρες και πιθανή καταιγίδα το απόγευμα, με θερμοκρασία γύρω στους 22°C.
Πιο δύσκολη ημέρα η Τρίτη - Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
Την Τρίτη 13 Μαΐου, η αστάθεια εντείνεται. Ο καιρός θα είναι έντονα άστατος στα ηπειρωτικά, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Αττική, με αυξημένη πιθανότητα για μεσημεριανές – απογευματινές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα, γύρω στους 23-24°C.
