Από φθορά σε «πλεξούδα» κολώνα ηλεκτροδότησης ξεκίνησε πιθανόν η πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με την αυτοψία του αρμόδιου κλιμακίου της Πυροσβεστική μια μικροζημιά προκάλεσε τον πύρινο όλεθρο

Από ένα βραχυκύκλωμα σε μια «πλεξούδα» καλωδίων ηλεκτροδότησης μιας κατοικίας στην οδό Αμάλθειας στου Βαρνάβα, το οποίο προκλήθηκε από φθορά σε έναν κατεστραμμένο γάντζο στήριξης και σε μεταλλικό κάλυμμα φέρεται – όπως αποκαλύπτει το in.gr – να προκλήθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στην βορειοανατολικη Αττική.

Σύμφωνα με την αυτοψία του αρμόδιου κλιμακίου της Πυροσβεστικής, αλλά και την σχετική έρευνα του in.gr, η συγκεκριμένη μικροζημιά σε μεταλλικά στηρίγματα μιας κολώνας ηλεκτροδότησης προκάλεσε πιθανόν πτώση μικρού πυρακτωμένου μεταλλικού τμήματος σε σημείο που υπήρχαν χόρτα κι έτσι ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε 100.000 στρέμματα.

Η αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής έλαβε τεμάχια των καλωδίων και των προαναφερόμενων μεταλλικών τμημάτων, ενώ κρίσιμη θεωρήθηκε κι η μαρτυρία ενός 76χρονου ιδιοκτήτη της παρακείμενης κατοικίας. Με τους αξιωματικούς να ερευνούν κι άλλες παραμέτρους .

Ευθύνες σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ;

Άραγε, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του in.gr, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με την πολυδιαφημιζόμενη κερδοφορία, θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες της για την τεράστια οικολογική καταστροφή, την απώλεια ανθρώπινης ζωής και περιουσιών εκατομμύριων ευρώ που χτίστηκαν με τους κόπους μιας ζωής;

Γιατί καλά είναι τα πρόστιμα στους δυο νεαρούς της Γλυφάδας - αν και πολύ χαμηλά για το μέγεθος του κακού που επιχείρησαν να διαπράξουν - αλλά επιτέλους θα πρέπει να πληρώσουν και εκείνοι που έχουν την ευθύνη για την κακοσυντήρηση των δικτύων ηλεκτροδότησης, που σύμφωνα με τους ειδικούς, ευθύνεται για ουκ ολίγες περιπτώσεις πυρκαγιών!