Εθνική τραγωδία: Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εθνική τραγωδία: Κάηκαν σπίτια, ζώα, αμέτρητα δέντρα – Η ζωή στην Αττική θα αλλάξει για πάντα – Έχουν καεί 100.000 στρέμματα

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11, που φέρνει στο φως το meteo.gr, αποτυπώνεται η μεγάλη διασπορά του καπνού της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική.

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση την μεγάλη περιοχή που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά καθώς και τα ενεργά μέτωπα που προσεγγίζουν σχεδόν την οικιστική ζώνη του λεκανοπεδίου. Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας η πυρκαγιά επηρέασε προσεγγιστικά περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα πιο ανησυχητικά μέτωπα βρίσκονται στο Νταού Πεντέλης, στην Παλαιά και Νέα Πεντέλη, στον Διόνυσο, στα Βριλήσσια και στις Αφίδνες. Η κατάσταση στις Αφίδνες φαίνεται να βελτιώνεται, ενώ και το μέτωπο που κατευθυνόταν προς τον Μαραθώνα παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 για τον Διόνυσο και την περιοχή Καλέτζι στον Μαραθώνα, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε και το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Επιπλέον, σύμφωνα με ανάρτηση του meteo.gr, η πυρκαγιά επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Λόφο Κουφού στην Πεντέλη, απειλώντας σημαντικές ερευνητικές υποδομές

Διαβάστε επίσης:

Τι έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος για τις πυρκαγιές πριν την γιορτή της Παναγίας