Μαρουσάκης: Θερμικές καταιγίδες το απόγευμα, προειδοποίηση για τους κεραυνούς -Ποιες περιοχές θα πλήξουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας φαίνεται πως οδηγούμαστε στο τέλος της παρατεταμένης ζέστης και του καύσωνα που πλήττει τη χώρα εδώ και μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μέχρι όμως την Τρίτη, όπως είπε, ανοίγεται ένας νέος κίνδυνος, αυτός της θερμικής αστάθειας, των θερμικών καταιγίδων. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, φαίνεται πως προς τις απογευματινές ώρες σήμερα θα σημειωθούν ειδικά προς τη Βόρεια Ελλάδα μπόρες και καταιγίδες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για αστάθεια τις απογευματινές ώρες προς την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συναντήσουν μια πιο ψυχρή αέρα και θα δώσουν επικίνδυνες καταιγίδες. Όπως είπε, αυτά τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από ορεινές περιοχές το απόγευμα, προς το βράδυ όμως θα μετατοπιστούν προς παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανότατα να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως το απόγευμα θα έχουμε καταιγίδες γύρω από το νομό στα ορεινά, και αργότερα οι καταιγίδες θα «κατέβουν» και προς τις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές.



Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, σε αυτές τις περιπτώσεις η βροχή δεν προλαβαίνει να φτάσει κάτω στο έδαφος, εξατμίζεται με αποτέλεσμα οι κεραυνοί που πέφτουν μαζί με τη βροχή δεν αποκλείεται να προκαλέσουν κάποια φωτιά.

Για σήμερα τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν ειδικά στη Δυτική Ελλάδα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει και σήμερα τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Ελλάδα, σε περιοχές της Πελοποννήσου, 41 βαθμούς σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.