Τίτλοι τέλους για τη διάσημη παραλία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Καμία τεχνική διαδικασία δεν μπορεί να καταστήσει ασφαλή την παραλία»

Κλειστό θα είναι και φέτος για τους τουρίστες το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο των κατολισθήσεων. Η πρόσβαση απαγορεύεται τόσο από τη θάλασσα όσο και από τη στεριά, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές στη Ζάκυνθο, προέχει η ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονταν το Ναυάγιο.

«Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι που έρχονται στη Ζάκυνθο, έρχονται γιατί θέλουν να κατέβουν στη συγκεκριμένη παραλία. Όμως για λόγους ασφαλείας από πέρσι έχει κλείσει η συγκεκριμένη παραλία ως προς την αποβίβαση των τουριστών. Άλλωστε και ο κ. Λέκκας είχε βγάλει ένα σχέδιο, είχε χωρίσει την παραλία σε 3 ζώνες αλλά δυστυχώς ήταν τόσος πολύς ο κόσμος, που δεν μπόρεσαν να τηρηθούν τα μέτρα.

Έτσι έκλεισε οριστικά η αποβίβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια όσοι θέλουν να δουν το μέρος μπορούν να το κάνουν μέσω θαλάσσης, με τα καραβάκια. Έτσι μπορούν να βγάλουν και τις φωτογραφίες τους. Σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο με το να κατεβαίνεις στο σημείο, μιλάμε για υπέροχα νερά», ανέφερε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Λέκκα, ο οποίος πρόσφατα υπογράμμισε ότι καμία τεχνική διαδικασία δεν μπορεί πλέον να καταστήσει ασφαλή την παραλία, ο δήμαρχος Ζακύνθου σημείωσε «το προηγούμενο διάστημα έγινε μια παρουσίαση από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με τον κ. Λέκκα ως προς την συντήρηση του πλοίου και της παραλίας. Το συγκεκριμένο σημείο θέλει μια ιδιαίτερη επιστημονική προσέγγιση για να είναι προσβάσιμο αλλά πάντοτε με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας».