Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Στις γκέι συναναστροφές μου με αγνώστους ποτέ δεν συστηνόμουν ως Ποσειδώνας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη με αφορμή την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σεζόν.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε από καρδιάς για την καταπίεση που αισθάνθηκε όταν ήρθε από το Βέλγιο στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «μέχρι τα 16 μου, όταν ήρθα με τους γονείς μου από το Βέλγιο στην Ελλάδα, αναγκάστηκα να καταπιεστώ για να προσαρμοστώ σε πολλά δεδομένα. Και στα επαγγελματικά καταπιέστηκα για βιοποριστικούς λόγους.

Γι’ αυτό ήθελα να νιώθω απόλυτα ελεύθερος σε όλα τα άλλα επίπεδα. Διαφορετικά, ένιωθα ότι αρρωσταίνω. Αυτός ήταν και ο λόγος, το λέω πρώτη φορά, που δεν βγήκα στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν άνοιξαν τα ιδιωτικά κανάλια».

«Ήθελα να ζω ελεύθερα την γκέι ζωή της Αθήνας, που τότε ήταν πολύ περιορισμένη. Λόγω ραδιοφώνου το όνομά μου και η φωνή μου ήταν αναγνωρίσιμα. Αλλά όχι το πρόσωπό μου.

Έτσι, στις γκέι συναναστροφές μου με αγνώστους, με ανθρώπους που δεν ήξερα, ποτέ δεν συστηνόμουν ως Ποσειδώνας. Τότε που υπήρχαν λίγοι σταθμοί, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ήμασταν οι απόλυτοι σούπερ σταρ. Αρχές δεκαετίας του ’90, κάναμε στον ΑΝΤ1 για μισό χρόνο μια εκπομπή μαζί με τέσσερις συναδέλφους από το ραδιόφωνο.

«Εκείνο το εξάμηνο συχνάζαμε με έναν συνάδελφο σε γκέι μπαρ και παρατηρούσαμε ότι μας κοίταζαν κάπως, όχι όμως επειδή γούσταραν, αλλά επειδή μας αναγνώριζαν. Ήταν πριν από 35 χρόνια. Ένιωθα λοιπόν πανικό και δεν κυνήγησα την τηλεόραση και δεν το μετανιώνω» συμπλήρωσε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στη νέα του συνέντευξη.