«Έγραψα 20 Φυσική, 20 Χημεία, 20 Βιολογία. Δικαίωση!» – Δείτε από ποιο ακριτικό νησί είναι ο μαθητής που αρίστευσε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για πολλά παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα με τα μεγάλα φροντιστήρια και την ευκολότερη πρόσβαση στη γνώση, η προσπάθεια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί πρόκληση.

Με αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια και η επιτυχία του μαθητή του Νικηφόρειου, 1ου Γενικού Λυκείου ΚαλύμνουΣπυρίδωνα-Ανδρέα Ασπιώτη, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Ο Σπυρίδων-Ανδρέας πέτυχε με συστηματική μελέτη, αφοσίωση και στόχο να πετύχει τρία απόλυτα 20άρια σε Φυσική, Χημεία και Βιολογία, ενώ έχασε λίγες μονάδες μόνο στη Γλώσσα. Με σχεδόν 19.000 βαθμούς (18.920 για την ακρίβεια), ο 18χρονος μαθητής του δημόσιου σχολείου του ακριτικού νησιού εισήχθη στη Σχολή της Ιατρικής, και έγινε παράλληλα παράδειγμα τόσο για την αδελφή του όσο και για άλλα παιδιά από την Κάλυμνο, που βλέπουν ότι μπορούν να καταφέρουν να επιτύχουν τα όνειρά τους.

«Σε μια απαιτητική χρονιά με ένταση και άγχος αισθάνομαι δικαίωση και χαρά, έχοντας συνοδοιπόρους την οικογένεια μου, τους καθηγητές και φροντιστές μου, τους οποίους και ευχαριστώ», λέει ο -σε λίγο καιρό- φοιτητής της Ιατρικής.