results.it.minedu.gov.gr: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2024

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγωνία τέλος για χιλιάδες μαθητές που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες 2024, για να εξασφαλίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς αναρτήθηκαν στο results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Για να δει κανείς κάποιος/α υποψήφιος/α τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr, θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τον οκταψήφιο κωδικό, τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τηλέφωνό τους, εφόσον ήδη έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Στα σχολεία, παράλληλα, είναι αναρτημένοι οι σχετικοί πίνακες, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες που «δοκιμάστηκαν» στις Πανελλήνιες 2024, βλέπουν τη σχετικά βαθμολογία.

Για τις περιπτώσεις πάντως που κάποιος υποψήφιος, πάει στο σχολείο για να δει τους βαθμούς του και δεν έχει τον κωδικό του, οι Διευθυντές/ντριες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,θα γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.