Πρώτη νύχτα στη φυλακή για τον Απόστολο Λύτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού, υπό την ιδιότητα του προφυλακισμένου περνά ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.

Βρίσκεται στην VIP έκτη πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται συνήθως πρόσωπα κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, αλλά και πρόσωπα γνωστά στο δημόσιο βίο που στερούνται την ελευθερία τους.

Ο Απόστολος Λύτρας δεν θα μπορούσε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του να διανοηθεί ότι θα βρισκόταν στην άλλη όχθη: Από του υπερασπιστή σ’ εκείνη του κατηγορούμενου.

Το επόμενο διάστημα ο 52χρονος δικηγόρος θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και βεβαίως θα ισχύουν γι’ αυτόν ό,τι και για τους άλλους κρατούμενους. Θα μπορεί να έχει επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς του, ενώ ο δικηγόρος του θα έχει επίσης συχνή επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Με παραγγελία του Αρείου Πάγου, άλλωστε, η διαδικασία έως την έναρξη της δίκης θα γίνει κατά προτεραιότητα, ώστε να μην καθυστερήσει η ακροαματική διαδικασία με τον δικηγόρο να είναι κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.