Να τι να κάνετε το νερό που μαζεύεται από το κλιματιστικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το νερό από το κλιματιστικό το χρησιμοποιούμε για πολλά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να το πετάμε!

Μια απο τις  χρήσεις του είναι για το σίδερο! Το σίδερο ατμού χρειάζεται απιονισμένο νερό οπότε το νερό από το κλιματιστικό ή τον αφυγραντήρα είναι καλό. Δεν είναι βέβαια ακριβώς ‘απιονισμένο’ αλλά την δουλειά του την κάνει, από το να αγοράζει κανείς νερό για σίδερο.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα φυτά. Ειδικά το καλοκαίρι με την ξηρασία. Το νερό από κλιματιστικά/αφυγραντήρες είναι σαν το βρόχινο, που έχει ph περίπου στο 5,5. Άρα λογικά  είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που έχουν μάθει να ζουν τα φυτά. Το βάζουμε όμως μέσα στο χώμα τους σε λογικές ποσότητες, και έτσι τα φυτά μπορούν να  ευδοκιμούν, γιατί είναι νερό απαλλαγμένο από χημικές ενώσεις

χλωρίου, χαλκού, κλπ μετάλλων  που έχουν οι σωλήνες ύδρευσης.

Όμως, επειδή το νερό από το κλιματιστικό ή τον αφυγραντήρα  στερείται  άλλων στοιχείων, τα φυτά  θέλουν και το σωστό λίπασμα. . Ίσως μια καλή λύση θα ήταν να χρησιμοποιείται  μισό νερό της βρύσης και μισό από το κλιματιστικό. Επίσης δεν χρειάζεται υπερβολική ποσότητα νερού ώστε να  ‘πνίγεται’ το φυτό. Με λίγα λόγια  μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με προσοχή.

Φυσικά εάν είναι ανοιχτό το κλιματιστικό  ή ο αφυγραντήρας αρκετές ώρες, τότε η χρήση του νερού από αυτά, για το πλύσιμο στο μπαλκόνι ή στο αυτοκίνητό, είναι, εκτός από  μια οικονομική λύση, και φροντίδα για το περιβάλλον.