Νοσοκομείο Μεταξά: Ξεκινούν οι θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγκαινιάζεται η λειτουργία του Προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ του Νοσοκομείου Μεταξά, που αφορά σε λήψη ογκολογικής θεραπείας στο σπίτι.

Τα επίσημα εγκαίνια του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Μεταξά.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, θα πραγματοποιηθεί λιτή εκδήλωση, ενώ ταυτόχρονα θα παραληφθεί και δωρεά ενός ΙΧ αυτοκινήτου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση των θεραπειών στα σπίτια των ασθενών.

Μάλιστα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ανάρτησε φωτογραφία στα κοινωνικά του δίκτυα, με το ολοκαίνουριο ΙΧ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ.

Το ΙΧ, όπως και ο λοιπός εξοπλισμός, αφορούν σε δωρεά των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών ELPEN και WIN MEDICA.

Η καθοριστική συμβολή του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ έλαβε το όνομά του, αλλά και πρωτοεφαρμόστηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο των Αθηνών «Άγιος Σάββας», ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία της Διοίκησης, καθώς και του επιστημονικά υπευθύνου Ιατρού κ. Μιχάλη Νικολάου.

Μιχάλης Νικολάου, Ογκολόγος - Επιστημονικά Υπεύθυνος ΟΙΚΟΘΕΝ Αγίου Σάββα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των δυο ογκολογικών νοσοκομείων, καθώς υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των Διοικητών κ.κ. Όλγας Μπαλαούρα, Χρήστου Φασιανού και Σαράντου Ευσταθόπουλου, με κοινό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς.

Όλγα Μπαλαούρα, Διοικήτρια Νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Σαράντος Ευσταθόπουλος, Διοικητής Νοσοκομείου Μεταξά

Χρήστος Φασιανός, Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Η έναρξη των θεραπειών ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά, καθώς τα επόμενα χρόνια ολοένα και περισσότερα θεραπευτικά σχήματα θα δύνανται να χορηγηθούν κατ’ οίκον, διασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και για τις δημόσιες δομές υγείας.

Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει εξασφαλίσει οικονομικά κονδύλια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη στήριξη και επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και υλικοτεχνικής υποδομής.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ του Νοσοκομείου Μεταξά:

Το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ θα υλοποιείται στα πλαίσια λειτουργίας του Τμήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του Νοσοκομείου Μεταξά, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγείας στο σπίτι των ασθενών του, εδώ και δεκαετίες.

Συμμετέχουν τόσο η Παθολογική όσο και η Αιματολογική Κλινική.

Ενώ η ομάδα που θα μεταβαίνει στα σπίτια των ασθενών για τη χορήγηση της θεραπείας, θα αποτελείται από έναν ιατρό, μια νοσηλεύτρια και έναν οδηγό.

Οι πρώτες θεραπείες αναμένεται να χορηγηθούν λίγες μέρες μετά τα επίσημα εγκαίνια της Δευτέρας, με πιθανότερο σενάριο αυτό της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Οι ασθενείς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια από την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αυξάνει προοδευτικά με το πέρασμα του χρόνου.