Έσπασε την σιωπή του σήμερα, τα είπε όλα ο 37χρονος δολοφóνος της 11χρονης Βασιλικής – Λύγισαν και οι αστυνομικοί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολόκληρη την κατάθεση του δολοφόνου και θείου της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Παρότι ο 37χρονος στην αρχή κρατούσε σκληρή στάση και δεν έλεγε το παραμικρό, τελικά τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να ομολογήσει την κτηνωδία που διέπραξε το βράδυ της 9ης Ιουνίου δολοφονώντας την 11χρονη ανιψιά του. Ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ ανατρίχιασαν όταν άκουγαν τα όσα τους εξιστορούσε στην κατάθεσή του ο σφαγέας του ανήλικου κοριτσιού στην Ηλεία.

Με ψυχραιμία κατέγραψαν την προανακριτική του κατάθεση και την πρόσθεσαν στη δικογραφία με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.O 37χρονος δολοφόνος αφού τελικά αποδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε συγνώμη, ξεκίνησε την κατάθεση του λέγοντας στους αστυνομικούς: «Το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου ήμουν στο κέντρο του χωριού Μυρτιά Ηλείας και σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου στο φούρνο. Το αυτοκίνητο μου είναι μάρκας Volkswagen Golf, χρώματος μαύρου. Εκεί τυχαία, ήταν η ανιψιά μου Βασιλική. Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 8:00. Πράγματι, πήγα στο σπίτι της περίπου στις 8:20 της 9ης Ιουνίου και έκατσα με τη Βασιλική και τη μητέρα της, Ιουλία. Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 9:30 ώρα. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και όπως είχαμε κανονίσει θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν». Στη συνέχεια ο δράστης όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ανέφερε στους αστυνομικούς το σημείο όπου θα συναντιόταν με την 11χρονη. «Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό στο δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα.  Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη, περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε και πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλική μου είπε πού πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό».

Θόλωσα και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι

Αμέσως μετά ο 37χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σκηνικό της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής. Όπως φαίνεται ο δολοφόνος του παιδιού ήταν αποφασισμένος να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του στο παιδί.«Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα».

Πήγε να παρηγορήσει τους γονείς…

Ο δολοφόνος περιέγραψε στους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις του έπειτα από την αποτρόπαια πράξη του. Μάλιστα ψύχραιμος και χωρίς να δώσει την παραμικρή υποψία ενοχής στους γονείς της 11χρονης,  βρέθηκε και πάλιστο σπίτι της Βασιλικής λίγες ώρες μετά τη δολοφονία. «Μετά έφυγα και πήγα σπίτι της μάνας μου στην Αρετή που έμενα λίγες μέρες με τα παιδιά μου. Το βράδυ, η ξαδέρφη μου Ιουλία πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι χάθηκε η κόρη της η Βασιλική και η γυναίκα μου ανησύχησε και μου είπε να την πάω το πρωί στην Μυρτιά και όταν ξυπνήσαμε το πρωί πήγαμε. Άφησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά στην Ιουλία και πήγα για δουλειά. Περίπου στις 1:30 που σχόλασα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε να πάω να την πάρω και πήγα. Έκατσα λίγο εκεί και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο μάρκα Volkswagen Golf μαύρο είναι δικό μου και εγώ τους είπα ναι. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί με πήγαν στο τμήμα.Στην αρχή που με ρώτησαν οι αστυνομικοί δεν είπα την αλήθεια αλλά όταν μου έδειξαν τα βίντεο τους είπα τι ακριβώς είχε γίνει και τους πήγα και τους έδειξα που είχα βάλει τη Βασιλική. Δεν τη βίασα την έπιασα από το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά αυτή δεν ήθελε και δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Άλλο τίποτα δεν έχω να πω»