Οδηγός Daikin: 8 λόγοι για να κάνεις την βέλτιστη επιλογή κατά την αγορά κλιματιστικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από μια χρονιά που ο πλανήτης έσπασε κάθε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, άλλο ένα καλοκαίρι είναι εδώ για να δοκιμάσει τις αντοχές όλων μας.

Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς ότι διαθέτει το κατάλληλο κλιματιστικό για να το αντιμετωπίσει; Μπορεί η επιλογή του να εξασφαλίσει ένα άνετο κλίμα που να ισορροπεί μεταξύ άνεσης, θερμοκρασίας και ποιότητας αέρα στο χώρο του σπιτιού ή της εργασίας του; Και πώς επιτυγχάνεται αυτή η ισορροπία λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος και οι ακραίες θερμοκρασίες που μας επιφυλάσσει η κλιματική κρίση;

Η Daikin Hellas απαριθμεί 8 λόγους για τους οποίους αξίζει να αναζητήσεις την βέλτιστη επιλογή κλιματιστικού, για κάθε εποχή του χρόνου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου.

1.Υψηλή ενεργειακή απόδοση

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι ένα κλιματιστικό πρέπει να έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, από ακραία ζέστη μέχρι και τους -20ο. Αυτό, βέβαια, μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στην κατανάλωση ενέργειας και να επιβαρύνει σημαντικά τους λογαριασμούς ρεύματος, ανάλογα και με τις τιμολογιακές διακυμάνσεις του κόστους ενέργειας.

Σε αυτό η Daikin ξεχωρίζει, καθώς παράγει και χρησιμοποιεί ένα ψυκτικό μέσο υψηλής ποιότητας: το R32, το οποίο εγγυάται την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Έτσι, εξασφαλίζεται δροσιά το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα, χωρίς φόβο για τους λογαριασμούς ρεύματος. Χάρη στο R32, το κλιματιστικό Daikin που έχεις επιλέξει θα διατηρεί την ιδανική ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε έχει καύσωνα έξω είτε πολικές θερμοκρασίες, καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ενέργεια.

2. Ποιότητα εσωτερικού αέρα (σύστημα φίλτρων)

Ρύθμισες τη θερμοκρασία και τώρα νιώθεις ότι έχεις πετύχει την ιδανική ατμόσφαιρα. Αρκεί αυτό; Όχι.

Μια σύγχρονη μονάδα κλιματισμού δεν θέλουμε απλώς να εξασφαλίζει άνεση όλο το χρόνο, αλλά και να επιτυγχάνει φιλτράρισμα του αέρα. Σκόνες, οσμές, αλλεργιογόνα, βακτήρια, καπνός και άλλοι ρυπογόνοι παράγοντες υπάρχουν παντού και χρειαζονται τα κατάλληλα φίλτρα για να τα κρατήσουμε μακριά μας. Ειδικά στους εσωτερικούς χώρους, όπου περνάμε το 90% του χρόνου μας, η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι μέχρι και 5 φορές πιο μολυσμένη σε σύγκριση με τους εξωτερικούς χώρους. Είναι σαφές από πόσα προβλήματα μας απαλλάσσει το κατάλληλο κλιματιστικό.

Οι συσκευές Daikin δεν περιέχουν ένα απλό φίλτρο, αλλά ένα σύστημα εξειδικευμένων φίλτρων βάσει των διαφορετικών ρύπων που μπορούν να απομακρύνουν: Φίλτρα αέρα, αυτοκαθαριζόμενα, κατακράτησης αλλεργιογόνων, τιτανίου με επικάλυψη απατίτη, και διαφορετικούς συνδυασμούς τους, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής.

Με βάση τις συνθήκες της περιοχής όπου ζεις ή εργάζεσαι, καθώς και τυχόν ευαισθησίες ή αλλεργίες που έχεις εσύ ή οι δικοί τους άνθρωποι, θα καταλήξεις στον κατάλληλο συνδυασμό φίλτρων που καλύπτουν τις ανάγκες σου. Οι συνεργάτες της Daikin θα σε κατευθύνουν στην επιλογή που σου ταιριάζει, είτε ζεις σε αστικό κέντρο είτε στην ύπαιθρο, σε μια περιοχή με έντονη υγρασία, υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, σκόνη ή άλλες ιδιαιτερότητες.

3. Αξιοπιστία: Εγγύηση, αλλά και υποστήριξη μετά την αγορά

Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις ένα κλιματιστικό σήμερα. Αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι αυτή η επιλογή θα καθορίσει την ποιότητα ζωής σου για χρόνια.

Γι’ αυτό πρέπει να επενδύσεις σε ένα αξιόπιστο κλιματιστικό που να ενσωματώνει τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες και να είναι μια συσκευή ευέλικτη στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Και σε αυτό η Daikin ξεχωρίζει χάρη στην μακροχρόνια τεχνογνωσία της, καθώς διαχρονικά επενδύει στα πλέον καινοτόμα συστήματα ψύξης/θέρμανσης που εγγυώνται τη βέλτιστη απόδοση των συσκευών της. Παράλληλα, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο υποστήριξης των καταναλωτών μετά την πώληση, με εξειδικευμένους τεχνικούς συνεργάτες, για την συντήρηση που θα χρειαστεί η συσκευή σου στη διάρκεια της ζωής της.

4. Συνδεσιμότητα: Τα σύγχρονα σπίτια είναι Smart. Γιατί να μην είναι και το κλιματιστικό σου;

Με το βλέμμα στο μέλλον, ξέρεις ότι δεν θα χρειάζεται πάντα να είσαι στο σπίτι ή να έχεις φτάσει στο γραφείο για να βάλεις σε λειτουργία μια συσκευή. Το ίδιο ισχύει για το κλιματιστικό σου. Χάρη στις λειτουργίες συνδεσιμότητας και διαχείρισης από απόσταση, μπορείς να το ενεργοποιείς από οπουδήποτε μέσω κινητού, ή δίνοντας μια προφορική εντολή μέσω Alexa / Google Home.

Όλες οι σειρές Daikin παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή Onecta ώστε να έχεις πλήρη έλεγχο των συστημάτων σου ψύξης και θέρμανσης από την οθόνη του κινητού σου. Μπορείς να ορίσεις τη θερμοκρασία που θέλεις να βρεις όταν φτάσεις στο σπίτι, ή να διορθωνεις την ατμόσφαιρα είτε για άτομα που χρειάζονται φροντίδα είτε για τα κατοικίδιά σου που βρίσκονται ήδη εκεί. Το ίδιο μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή για την επιχείρησή σου, χωρίς να είσαι εκεί. Μπορείς, επίσης, να παρακολουθείς και να βελτιώνεις την κατανάλωση ενέργειας κάθε συσκευής, μέσα από γραφικά και εικονίδια φιλικά προς τον χρήστη.

5. Μέχρι και 5 μονάδες στο ίδιο δίκτυο

Πιθανόν να έχεις ήδη μία ή περισσότερες συσκευές κλιματισμού και να θέλεις να εγκαταστήσεις κι άλλη μία ή περισσότερες, ώστε να καλύψεις περισσότερα δωμάτια σε ένα κτίριο. Τι γίνεται αν δεν υπάρχει χώρος για τόσες εξωτερικές μονάδες, αντιστοίχως ή αν απλώς δεν θέλεις να επιβαρύνεις αισθητικά το κτίριο;

Η Daikin δίνει τη λύση με τον σχεδιασμό Multi Split. Χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα, έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις μέχρι και πέντε εσωτερικές μονάδες κλιματισμού, με μόλις μία εξωτερική μονάδα. Για κάθε δωμάτιο η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιζεται ξεχωριστά και το σύστημα μπορεί να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους μονάδων κλιματισμού (τοίχου, επιδαπέδιες, οροφής) ανά δωμάτιο.

Με την ενιαία εξωτερική μονάδα επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση χώρου και ενέργειας και προκαλείται λιγότερος θόρυβος στο περιβάλλον. Επιπλέον, γίνεται ευκολότερη αλλά και οικονομικότερη η εγκατάσταση του συνολικού συστήματος κλιματισμού.

6. Κορυφαία ποιότητα σε κάθε εξάρτημα αλλά και στην διαδικασία παραγωγής

Θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας της Ιαπωνικής μάρκας Daikin αποτελεί η ποιότητα. Η εταιρεία αναγνωρίζεται για την διαχρονική τεχνολογική εξειδίκευσή της στην ψύξη και τη θέρμανση και ελέγχεται διαρκώς ποιοτικά σε όλα τα στάδια: Σχεδιασμό, παραγωγή εξαρτημάτων, συναρμολόγηση, αλλά και τεχνική υποστήριξη με διαρκεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις των συνεργατών και των τεχνικών της.

Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό Daikin επενδύεις σε μια τεχνολογία που μετράει δεκαετίες εξειδίκευσης και ποιοτικής εξέλιξής. Αυτή θα καθοριζει για χρόνια τον ποιότητα του αέρα που θα αναπνέεις.

7. Απόλυτη άνεση με έξυπνους αισθητήρες και τεχνολογίες ροής αέρα

Καθοριστικό μέρος της τεχνολογίας Daikin είναι ο έξυπνος αισθητήρας θερμοκρασίας και η τεχνολογία ομοιόμορφης κατανομής αέρα στο χώρο.

Στις σειρές κλιματιστικών Stylish και Emura, αυτό επιτυγχάνεται μέσω του φαινομένου Coanda, το οποίο βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα για τη δημιουργία ενός ιδανικού κλίματος. Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες περσίδες και μια πιο εστιασμένη ροή, το φαινόμενο Coanda επιτρέπει να διοχετεύεται η ψύξη ή η θέρμανση ακριβώς στα σημεία του δωματίου όπου χρειάζεται.

Επιπλέον, ο αισθητήρας κίνησης συμβάλει στο να μη διοχετεύεται ο αέρας σε ζώνες που δεν ανιχνεύεται ανθρώπινη παρουσία. Και όταν περάσει το προκαθορισμένο χρονικό όριο χωρίς ανίχνευση κίνησης από τον αισθητήρα, το κλιματιστικό μπαίνει σε λειτουργία εξοικονόμησης.

8. Πρωτοποριακή σχεδίαση βραβευμένη με Red Dot 2022

Ασφαλώς θέλεις το κλιματιστικό σου να εναρμονίζεται και με την αισθητική του χώρου σου.

Η Daikin διακρίνεται και σε αυτό. Οι σειρές Emura, Stylish, και Ururu Sarara, της Daikinαποτελούν την κορυφαία σχεδιαστική τάση στον κλιματισμό και έχουν λάβει πολλά διεθνή βραβεία για την πρωτοποριακή τους σχεδίαση και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους.

Είναι διαθέσιμα σε τέσσερις κομψούς χρωματισμούς, με συμπαγή και λειτουργική σχεδίαση, κατάλληλη για όλους τους εσωτερικούς χώρους. Ενσωματώνονται διακριτικά και αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε εσωτερική διακόσμηση.

Λύσεις Daikin

Βρες έναν συνεργάτη Daikin

Στοιχεία επικοινωνίας

Daikin Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ

Αγ. Κωνσταντίνου 50, 151 24, Μαρούσι

T: +30 210 8761300, F: +30 210 8761400, E: [email protected]

www.daikin.gr

www.facebook.com/company/daikin.greece

www.linkedin.com/company/daikin-hellas

www.instagram.com/daikin_hellas/

#Daikin #PerfectingTheAir #ClimateBalance #Heating #Cooling #HeatPumps #AirCondition #AirPurifiers