Πέθανε ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος – Έπαθε ανακοπή καρδιάς την επομένη του τελικού του Conference League

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Άρτας, και όχι μόνο, η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος, μόλις στα 47 του χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος Γιάννης ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. Το βράδυ του τελικού, η καρδιά του πιέστηκε από το άγχος και την ένταση, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να πάθει ανακοπή καρδιάς και να καταλήξει.

Τον Γιάννη Γιάχο αποχαιρέτησε και ο γνωστός stand-up κωμικός, Αλέξανδρος Τσουβέλας, που ήταν ξάδερφος με τον εκλιπόντα.

Ποιος ήταν ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Γιάχος

Γεννημένος στην Αθήνα, με ρίζες που ξεκινούν από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Εμπνευστής και μέντοράς του, ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).

Η πρώτη του επαφή με τη “λευκή στολή” μόλις στα 14, φτιάχνοντας κουλουράκια της Λαμπρής και τσουρέκι, με πλήρη ακρίβεια, μεθοδικότητα και άρωμα Πολίτικων μπαχαρικών. Γνωρίζοντας την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τις τεχνικές, τους συνδυασμούς και το άριστο γευστικό αποτέλεσμα αυτών, οδηγήθηκε σε σπουδές τμήματος Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα, σε σεμινάρια με θέμα την σοκολάτα και την διακόσμηση, στην Ελβετία, δίπλα στον Rolf Murner, pastry chef.

Επικεντρωμένος στον στόχο του και με σύμμαχο το πείσμα και τη δίψα του για γνώσεις και διδαχές, ξεκίνησε να συνεργάζεται με επιχειρήσεις υψηλού βελινεκούς. Το 1986, αποτελεί πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, εως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.

Μπαίνοντας πια, ως πτυχιούχος, στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής τέχνης, εργάστηκε ως βοηθός, στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, στο Περιστέρι εως το 1996. Συνέχισε στη θέση και τα καθήκοντα του ζαχαροπλάστη, στο Σούνιο, στο Grand Resort Cape Sounio Hotel. Από το 1999 εως και το 2004, εργάζονταν πλέον ως Pastry Sous Chef, στο Intercontinental Hotel και για τα επόμενα 9 χρόνια (εως 2013) ανελίχθηκε δυναμικά στη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon, στην Κηφισιά.

Θέλοντας να ξεφύγει από τα αστικά δεδομένα, ανέλαβε να γλυκάνει τον Πόρο, νησί του Σαρωνικού κόλπου, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort. Ωστόσο, συμβουλευτικές υπηρεσίες παρείχε και στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Παράλληλα, από το 2014 ο Γιάννης Γιάχος είχε αναλάβει ως Pastry Chef τις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel.

Η ζαχαροπλαστική για τον Γιάννη Γιάχο ήταν ένα ατελείωτο ταξίδι και αποδεδειγμένα ο μεγάλος του έρωτας. Όπως και ο Ολυμπιακός…