Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Σε έξι μήνες παραδίδουμε το πιο σύγχρονο και όμορφο Μετρό της Ευρώπης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


“Τον Νοέμβριο θα παραδοθεί η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο Αμπελοκήπων, συμπληρώνωντας ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, η οποία και βγαίνει από μια απομόνωση δεκαετιών.

“Σε έξι μήνες από τώρα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους επισκέπτες το πιο σύγχρονο, κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα το πιο όμορφο μετρό οποιαδήποτε ευρωπαϊκής πόλης. Και το λέω αυτό σε μία πόλη η οποία έχει δοκιμαστεί πολύ από προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, επιτέλους γίνεται πράξη” διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο παρουσίασης της Μελέτης που εκπόνησε η Ελληνικό Μετρό για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προβλέπει μέχρι το 2040 την κατασκευή δύο γραμμών μετρό, συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων με 44 σταθμούς, οι οποίες θα καλύπτουν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και τη γύρω ζώνη και θα εξυπηρετούν καθημερινά 678.000 επιβάτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έκκληση να μην πολιτικοποιηθούν τα έργα, ενώ συμπλήρωσε ότι πλέον διαψεύδονται όσοι δεν πίστευαν στη λειτουργία του μετρό, καθώς σε λίγους μήνες γίνεται πράξη.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα έργα Υποδομών που τρέχει η κυβέρνηση εμμένουν το αποτύπωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.