Αuτή είναι η δημοσιογράφος του Alpha που δέχτηκε βίαια επίθεση κατά την διάρκεια ρεπορτάζ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Bίαια επίθεση δέχτηκε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της – Η επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που έκανε ρεπορτάζ

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε η Ρένα Κουβελιώτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Η δημοσιογράφος του Alpha κατέθεσε μήνυση και ο δράστης συνελήφθη.  

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η Ρένα Κουβελιώτη έπεσε θύμα επίθεσης κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ το οποίο είχε θέμα το καύσωνα και την αναζήτηση της δροσιάς από τους συμπολίτες, στις παραλίες.

Η ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνει ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει και καταλήγει:

«Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.