Οι 7 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να μειώσετε τις ποσότητες και τις θερμίδες.

Το δεύτερο είναι να βρείτε όλες αυτές τις τροφές που θα αναπληρώσουν το κενό ώστε να μη αισθάνεστε πεινασμένοι ή ότι στερείστε φαγητό.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που θα γίνουν σύμμαχός σας στην προσπάθειά σου να αδυνατίσετε:

Μήλα: Φάτε ένα μήλο μισή ώρα πριν από το γεύμα και σίγουρα θα καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα. Τα μήλα περιέχουν νερό και φυτικές ίνες που σας φουσκώνουν αμέσως.

Αβοκάντο: Η πιο σημαντική τροφή σε μια δίαιτα γιατί όταν το τρώτε μαζί με το μεσημεριανό σας κρατάει χορτάτους μέχρι το βράδυ. Αποδεδειγμένα, δεν θα αισθανθείτε ότι θέλετε να φάτε ένα σνακ μετά από 2-3 ώρες το απόγευμα.

Όσπρια: Οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και αντιοξειδωτικά. Όσο περισσότερο συχνά τα καταναλώνετε τόσο πιο πολύ θα μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή σας.

Σούπα: Μια σούπα με χαμηλές θερμίδες μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά ακόμα και στο 20%. Οι σούπες καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο στομάχι σας ενώ έχουν πολύ λίγες θερμίδες.

Μαύρη σοκολάτα: Όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, προτίμησε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτας. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι μειώνει την επιθυμία σου τόσο για κάτι γλυκό όσο και για κάτι αλμυρό.

Αυγά: Ξεκινήστε την ημέρα σας με αυγό και θα σας κρατήσει χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό. Όταν καταναλώνουμε πρωτεΐνη το πρωί έχουμε περισσότερε πιθανότητες να καταναλώσουμε λιγότερο φαγητό μέσα στην ημέρα.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί μπορούν να ελέγξουν την όρεξη επειδή περιέχουν υγιεινά λίπη, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

br