Οδηγός λεωφορείου έκανε δρομολόγια με κινητό στο χέρι 

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε εις βάρος οδηγού του ΟΑΣΑ, ο οποίος ενώ οδηγούσε το λεωφορείο 022 και εκτελούσε το δρομολόγιο «Ακαδημία – Νέα Κυψέλη», άφησε το τιμόνι και έπιασε το κινητό.

Το περιστατικό, έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης (19-3-24) και φαίνεται ο οδηγός του λεωφορείου να κρατάει για λίγο το τιμόνι με τα χέρια του αλλά τα μάτια και τα δάκτυλά του ήταν στραμμένα στην οθόνη του κινητού.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα επιβάτης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λεωφορέιο, ενώ, όπως αναφέρθηκε, αποτυπώνεται η στιγμή που ο οδηγός του λεωφορείου αφήνει για λίγο το τιμόνι του οχήματος, για να «παίξει» με το κινητό.

Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Πιο συγκεκριμένα, με το ένα χέρι κρατάει το προστατευτικό του κινητού και με το άλλο σκρολάρει την οθόνη, ενώ κατά διαστήματα δίνει κλίση στο λεωφορείο και σταματάει στη διασταύρωση, ωστόσο ακόμη και εκείνη τη στιγμή, η συσκευή βρίσκεται στο τιμόνι.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, έτυχε να δουν αυτές τις εικόνες γιατί βρίσκονταν από πίσω του, την ώρα που ο δρόμος ήταν ολισθηρός –λόγω βροχής– και ο οδηγός απρόσεκτος, όσο εκτελεί το δρομολόγιο του.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Μάλιστα, στην αρχή του βίντεο, φαίνεται ο επαγγελματίας να επιταχύνει στον δρόμο της Κυψέλης, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στους επιβάτες.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και η ΟΣΥ, η οποία αναφέρει: «Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.Σ.Υ. Α.Ε. βάσει του κανονισμού, αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας, δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία».

«Επιπλέον, με απόφαση του Διευθύνοντος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο υπαίτιος τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΥ για το συμβάν στον ΟΑΣΑ.