Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για “μοναχικούς λύκους” – Τo “προφίλ” και πώς “χτυπούν”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συναγερμός έχει σημάνει και στην ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό «μοναχικών λύκων», επιστρατεύονται μηχανισμοί πληροφόρησης και παρακολούθησης για τον εντοπισμό τους

Μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες έχει σημάνει συναγερμός και στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς κανείς δε γνωρίζει πώς και πού μπορεί να δράσει κάποιος «μοναχικός λύκος» που αποτελεί αυτή τη στιγμή μία υπαρκτή απειλή για την Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς πληροφόρησης και παρακολούθησης για να εντοπίσουν αν υπάρχουν ύποπτα άτομα.

Το προφίλ ενός «μοναχικού λύκου»

Ο «μοναχικός λύκος» λειτουργεί μόνος του και δεν τον νοιάζει να θυσιαστεί στο όνομα του Αλλάχ. Συνήθως κρατά χαμηλό προφίλ μέχρι την ημέρα που επιτίθεται σε στόχους στη Δύση.

Όπως αναφέρει στο Star ο Μάνος Μεϊμαράκης, δημοσιογράφος-αναλυτής τρομοκρατίας, o «μοναχικός λύκος» είναι ένας άνθρωπος που δε δεσμεύεται από κάποιες οργανώσεις ή κάποιο συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο κάποιας οργάνωσης, αλλά λειτουργεί μόνος του με αυτοσχέδια ή κανονικά όπλα.

Κατά τον ίδιο, υπάρχουν δύο κατηγορίεςμοναχικών λύκων:

  • Εκείνοι που ορμώμενοι από ένα συναίσθημα ή ένα παιδικό τραύμα αποφάσισαν όταν μεγαλώσουν να εκδικηθούν τη Δύση
  • Η άλλη κατηγορία των μοναχικών λύκων είναι αυτή που προέρχεται από τα πεδία των μαχών και έχουν πολεμική εμπειρία

«Δίχτυ» της ΕΛ.ΑΣ. για «μοναχικούς λύκους»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συναγερμό εδώ και μέρες.

Οι εσωτερικοί πληροφοριοδότες στους καταυλισμούς προσφύγων αλλά και σε δομές εστιάζουν σε άτομα που μπορεί να θεωρήσουν ύποπτα. Παράλληλα «φύλλο και φτερό»γίνονται επικοινωνίες αλλά και το διαδίκτυο για μηνύματα μίσους και απειλές.