Δεν σταματάνε να εμφανίζονται: Καρχαρίας σκόρπισε φόβο πάλι σε ελληνική θάλασσα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έναν καρχαρία μάκο έπιασαν αλιείς στη Θάσο, 3 χιλιόμετρα ανοιχτά από τη Σκάλα Μαριών, σε συρτή με τεχνητό δόλωμα.

Το ζώο, όπως αναφέρει το fishing in greece, απελευθερώθηκε αμέσως στη θάλασσα.

H φωτογραφία και το βίντεο με τον καρχαρία:

καρχαρία

Φωτογραφία: fishing in greece

Τα χαρακτηριστικά του καρχαρία μάκο

Είναι ένα ψάρι που ανήκει στην οικογένεια Lamnidae και είναι ένα είδος lamniform elasmobrach. Είναι επίσης γνωστό με άλλο όνομα, όπως ο καρχαρίας με κοντό πτερύγιο. Οι καρχαρίες μάκο είναι το γρηγορότερο είδος καρχαριών, καθώς μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ/ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.

Είναι ένα ζώο με μεγάλο μέγεθος, μήκους περίπου 4 μέτρων και βάρους 750 κιλών. Το ρύγχος του έχει σχήμα κώνου. Το στόμα είναι γενικά μεγάλο αλλά στενό. Έχει δύο πολύ ισχυρά σαγόνια με τα οποία συνθλίβει οποιονδήποτε εχθρό.

Τα μάτια τους είναι στρογγυλά και μαύρα ή μπλε. Έχει αποδειχθεί χάρη στα ντοκιμαντέρ και τις μελέτες που σχετίζονται με αυτό το είδος ότι, όταν αφήνουν την επιφάνεια, βγαίνουν μεμβράνες παρόμοιες με τα βλέφαρα που χρησιμεύουν για την προστασία των ματιών τους.

Όσον αφορά στα πτερύγιά του, έχει το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο πίσω από τις ωμοπλάτες που έχουν στρογγυλεμένο σχήμα και μυτερό φινίρισμα. Έχει επίσης ένα άλλο δεύτερο ραχιαίο πτερύγιο και ένα πίσω πτερύγιο που έχουν εξαιρετικά μικρό μέγεθος σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα. Έχει 5 ζευγάρια βράγχια και είναι εξαιρετικά μεγάλα.