Ελλαδάρα έτοιμη για βάθρο, «υπέταξε» το Μαυροβούνιο και προκρίθηκε στην τετράδα του παγκοσμίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβουνίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ένα και να καίει! Με γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω (το μοναδικό του στον αγώνα) η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβουνίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Ο προημιτελικός εξελίχθηκε σε θρίλερ με την Ελλάδα να κάνει εύκολα δύσκολα στο φινάλε. Η Ελλάδα ήταν κακή στον παίκτη παραπάνω και πήγε να το πληρώσει όταν έχασε προβάδισμα τριών τερμάτων. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου περιμένει είτε την Ιταλία είτε τη Σερβία στον δρόμο της προς τον τελικό.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Ντίνος Γενηδουνιάς που σημείωσε πέντε τέρματα. Σπουδαίος ήταν και ο Μάνος Ζερδεβάς που έκανε τεράστιες επεμβάσεις όπου χρειάστηκε.

Η Ελλάδα μπήκε με ξεκάθαρο στόχο να «φορτώσει» τον φουνταριστό. Ο Κάκαρης κέρδισε δύο αποβολές (0/2 η Εθνική στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα) και ένα πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Γενηδουνιάς που άνοιξε το σκορ πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διπλασίασε τα τέρματά της με ωραίο γκολ του Γενηδουνιά στην κόντρα. Με τον τερματοφύλακα Ζερδεβά να κάνει σπουδαίες αποκρούσεις, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να ανοίξει περισσότερο τη διαφορά αλλά η «γαλανόλευκη» είχε δύο δοκάρια ενώ οι Μαυροβούνιοι αύξησαν την πίεση στην άμυνα. Ο Ουκρόπινα με γκολ στον παίκτη παραπάνω, μείωσε σε 2-1 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το ματς άνοιξε. Η Ελλάδα έφτασε στο 3-1 με τον Κάκαρη με τους τυπικά φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Αβέρκα στον παίκτη παραπάνω. Το Μαυροβούνιο έβρισκε λύσεις στο αριθμητικό πλεονέκτημα και μείωνε την απόσταση. Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 6-3 με τέρμα του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω. Ο Ράντοβιτς διαμόρφωσε το 6-4 της δεύτερης περιόδου.

Το Μαυροβούνιο έκανε την αντεπίθεσή του στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι παίκτες του Γκοΐκοβιτς μείωσαν σε 6-5 με τον Πόπαντιτς, 6:57 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Ελλάδα έφερε και πάλι τη διαφορά στα δύο γκολ (7-5) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Το Μαυροβούνιο μείωσε σε 7-6 με τον Ράντοβιτς (σε φάση που ο Παπαναστασίου χρεώθηκε την τρίτη του ποινή) και ισοφάρισε 7-7 με τον Ουκρόπινα.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η Ελλάδα έπαιρνε το προβάδισμα αλλά το Μαυροβούνιο ισοφάριζε. Στο τελευταίο λεπτό του ματς, η «γαλανόλευκη» κέρδισε αποβολή και ο Σκουμπάκης διαμόρφωσε το 10-9 που ήταν και το τελικό σκορ που έδωσε την πρόκριση στην Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος

Μαυροβούνιο (Γκοΐκοβιτς): Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς