Δίχως τέλος το θρίλερ με τη σορό του Αντώνη Συκάρη: Δεν μπορούν να την προσεγγίσουν!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας σχεδόν μήνας έχει περάσει, από όταν στις 12 Απριλίου έγινε γνωστός ο χαμός του γνωστού ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, την ώρα που βρισκόταν στο βουνό Daulagiri στο Νεπάλ μετά από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου. Μέχρι και σήμερα η σορός του παραμένει στο σημείο και είναι αδύνατον να τήν προσεγγίσουν.

Το θρίλερ συνεχίζεται καθώς η ανάσυρση της σορού του ορειβάτη είναι αδύνατη. Άλλη μία προσπάθεια έπεσε στο κενό λόγω του υπερβολικού χιονιού. Με ανάρτησή της στη σελίδα, που είναι αφιερωμένη στον ορειβάτη, στο Facebook, η οικογένεια του ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η αποστολή των πέντε Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια «χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη».

Οι πέντε ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί. Η επόμενη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Αντώνη Συκάρη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.