Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: «Έφυγε» 3 μήνες μετά τον αδερφό του από κορονοϊό


Δραματικό 24ωρο στην Κρήτη, καθώς «έφυγαν» 5 άνθρωποι από επιπλοκές του ιού στο νησί

Δεν έχουν τέλος οι οικογενειακές τραγωδίες και στην Κρήτη «πίσω» από την πανδημία του κορονοϊού.

Την τελευταία του πνοή, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο θανατηφόρος ιός άφησε στο Ηράκλειο ο 67χρονος αδερφός γνωστού χρυσοχόου της πόλης, που είχε επίσης «φύγει» χτυπημένος από κορονοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου. Η διπλή οδύνη για την οικογένεια έχει προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, ο 67χρονος είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Νοέμβριο στο ΠαΓΝΗ καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και επέστρεψε στο σπίτι του όταν η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε πνευμονολογικά προβλήματα και υποστηριζόταν από οξυγόνο στο σπίτι του ενώ βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς. Ωστόσο λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε την Τρίτη στην Πνευμονολογική Κλινική του Βενιζελείου όπου και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο θάνατος αυτός έρχεται να μεγαλώσει την μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στην Κρήτη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, πέντε ήταν οι ασθενείς που κατέληξαν σε νοσοκομεία του νησιού. Από αυτούς οι τέσσερις στα Χανιά, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 126 νέα κρούσματα του ιού στην Κρήτη από τα οποία στην ΠΕ Ηρακλείου 71 νέες μολύνσεις, στη ΠΕ Λασιθίου 5 κρούσματα, στην ΠΕ Ρεθύμνου είχαμε 20 και τέλος στην ΠΕ Χανίων ανακοινώθηκαν 30 νέα περιστατικά.

Παράλληλα ανακοινώθηκε εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε περιοχές της Κρήτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού δικτύου επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ είχαμε αύξηση κατά 360% στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο και στο Ρέθυμνο κατά 120%.